Boksestevne på VG+ i helgen: Felix Sturms jakter sin sjette VM-tittel

Felix Sturm (42) har fem VM-titler i mellomvekt og super mellomvekt. Nå går den tyske veteranen for å få VM-kamp i lett tungvekt også. Da må han slå den 18 år yngre, og hittil ubeseirede, landsmannen James Kraft i Hamburg lørdag kveld.

 • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg er 42 år gammel, men føler meg ikke mer enn 22, sier Sturm ifølge Bild før kampen i Universum Gym i Hamburg lørdag kveld.

Han trenes nå av Maurice Weber, som sier følgende om Sturm:

– Han har gjort stor fremgang på trening i det siste, og lørdag kveld er et nytt viktig skritt i retning mot å vinne en ny VM-tittel.

Sturm har i løpet av en lang karriere sikret seg VM-titler i forskjellige vektklasser fem ganger. I helgen går han sin 50. proffkamp etter at han tok EM-gull som amatør i 2000. Som proff har han 41 seirer, 18 på knockout, og fem tap.

– Jeg trodde ikke jeg kunne lære så mye om boksing i min alder, men «Mo» har motbevist det. Jeg tror han har en lang trenerkarriere foran seg, og det ultimate målet vårt er å ta VM-tittelen sammen, sier Sturm om samarbeidet med treneren som selv måtte legge opp som bokser på grunn av skader.

Sturm og Kraft utgjør hovedkampen i stevnet som inneholder et par andre meget interessante kamper i tillegg.

Vincent Feigenbutz er bare 25 år gammel, men går sin 36. proffkamp i helgen. Han har tidligere hatt VM-belte (WBA) i super mellomvekt, og er regnet for å være en av Tysklands aller største aktive stjerner. Feigenbutz har 32 seirer (28 på knockout) og tre tap så langt i karrieren, og er storfavoritt i 10-runderskampen mot Nuhu Lawal (27 seirer – åtte tap).

Et annet interessant oppgjør er Cheyenne Hanson (åtte seirer – ett tap) mot Phannarai Netisri (syv seier – null tap), som tidligere i år gikk viralt fordi hun pådro seg en meget spesiell skade da hun vant mot Alina Zaitseva i mars.

Dette er Hansons første kamp etter skaden, og i potten ligger WBCs ungdomstittel i super bantamvekt.

Les også

Publikum buet under showkampen

Fire års pause

Men det er Felix Sturm som er stevnets klart største navn. Han har hatt WBO, WBA og IBF-beltene i mellomvekt, og var WBA-mester i super mellomvekt så sent som i 2016.

Sturm fikk sitt store internasjonale gjennombrudd da han bokset mot legenden Oscar De La Hoya i Las Vegas i 2004, og da tapte han meget omdiskutert på poeng.

Av andre store kamper kan møtet med briten Martin Murray i 2011 nevnes. Den kampen endte uavgjort, og dermed beholdt Sturm WBA-tittelen. Fra 2012 til 2015 tapte Sturm fire av sine syv kamper, men i februar 2016 vant han returmøtet mot russeren Fjodor Tsjudinov på poeng og vant tilbake WBA-tittelen i super mellomvekt.

Men mistanker om doping, som han aldri ble dømt for, førte til at Sturm flyttet tilbake til sitt opprinnelige hjemland Bosnia-Hercegovina. I desember i fjor gjorde han comeback, og vant på poeng mot Tomo Rost i Hamburg.

Lørdag kveld skal han møte 24 år gamle Kraft, og lett tungvekt-oppgjøret er stipulert til ti runder. Med en overbevisende seier der kan Sturm etter hvert komme i posisjon til en ny VM-tittel i en ny vektklasse.

Sendingen fra boksestevnet starter kl. 17.30, og er tilgjengelig for VG+-abonnenter.

Dette er kampene som vises:

 • Super weltervekt 4 runder: Hana Hansen, Tyskland (debut) mot Nana Chakhvashvili, Georgia (syv seirer – 15 tap)
 • Weltervekt 6 runder: Sevak Miroyan, Tyskland (1–0) mot Octavian Gratii, Moldova (6–13–1)
 • Super bantamvekt, «WBCs ungdomstittel» 8 runder: Phannarai Netisri, Tyskland/Thailand (7–0) mot Cheyenne Hanson, Tyskland (8–1)
 • Mellomvekt 8 runder: Rafael Bejaran, Tyskland/Dominikanske republikk (27–5–1) mot Landry Kore, Danmark/Elfenbenskysten (11 – 0 – 1)
 • Super mellomvekt 10 runder: Vincent Feigenbutz, Tyskland (16 – 1 – 2) mot Nuhu Lawal, Tyskland/Nigeria (27–8)
 • Tungvekt, «WBC internasjonal sølvtittel» 10 runder: Senad Gashi, Tyskland (21–3) mot Hussein Muhamed, Tyskland (16–0)
 • Lett tungvekt 10 runder: Felix Sturm, Tyskland (41–5–3) mot James Kraft, Tyskland (19–0–1)

Publisert
 1. Kampsport
 2. Boksing
BT anbefaler

Dette gjer du om du trur du har korona

Får ein framleis gratis testar? Korleis er den nye korona-varianten? BT gir deg sju spørsmål og svar om situasjonen no.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. I 1991 kom han til Bergen. Lørdag ble han siktet for terror.

 2. TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

 3. Dette gjer du om du trur du har korona

 4. Er det umulig å holde seg slank etter overgangsalderen? Dette svarer legen.

 5. Horneland om Blombergs vanvittige evne: – Ganske unik

 6. Slik får de strandsonen til å fremstå privat. Her kan du gå og ikke gå i sommer.