Høgmo ny Häcken-trener – skal redde sesongen

Per-Mathias Høgmo tar over svenske BK Häcken. Han får ansvaret for å redde en klubb i krise.

NY TRENER: Martin Foyston og Per-Mathias Høgmo tar over BK Häcken.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Han har skrevet under på en kontrakt på 2,5 år ut 2023-sesongen. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Høgmo har blitt koblet til den ledige trenerjobben den siste tiden.

– Det er en spennende klubb med mange kvaliteter. Møtet med Martin (Ericsson) og ledelsen ga et solid inntrykk. Utviklingsorientert, mot og ambisjoner er verdier jeg liker, og det ga meg en stor motivasjon for jobben. Allsvenskan er en fin liga å jobbe i og Göteborg er en fin by, sier Høgmo.

Han får med seg Martin Foyston som assistenttrener. De har tidligere jobbet sammen i Djurgården og på det norske herrelandslaget.

Häcken brukte et dansk rekrutteringsselskap for å finne den ideelle kandidaten til den ledige trenerjobben. Klubben ligger sist i Allsvenskan med seks poeng etter åtte spilte kamper. Nå blir det opp til den norske treneren å redde klubben fra nedrykk.

Sportssjef i Häcken, Martin Ericsson, er strålende fornøyd med å ha fått Høgmo på plass.

– Vi får en trygg person som både ser spillere og trenere, noe som er viktig både på kort og lang sikt. Han har jobbet i større organisasjoner og vet hva det vil si å lede et større team, det vil hjelpe oss på lang sikt. På kort sikt handler det om hvordan vi skal vinne neste – og neste – kamp, forteller han.

Samtidig som han tar over Häcken, fratrer Høgmo jobben som seksjonsleder for topptrenerutdanning i Norges Fotballforbund.

– Selv om det er leit å miste en så god og dyktig kollega, er vi stolte over at våre folk hentes til topptrenerjobber i Europa. Før Per-Mathias takket ja til jobben som trenersjef hos oss, inngikk vi en avtale om at vi ikke skulle stå i veien hvis han fikk et trenertilbud han ønsket å forfølge. Nå er vi her, og vi ønsker Per-Mathias lykke til, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness i en uttalelse.

Publisert: