- Jeg hører de sier det

<p>Slik reagerer knapt 17 år gamle Fredrik Aursnes på at han er tidenes yngste norgesmester i fotball.</p>

Oslo 20121125.NM-fotball, cupfinale, Hødd - Tromsø. Hødds Fredrik Aursnes byttes ut under cupfinalen i fotball for menn mellom Hødd og Tromsø på Ullevaal Stadion i Oslo søndag ettermiddag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix NTB SCANPIX

HØDD-TROMSØ 1-1 (1-1 etter ekstraomganger, 5-3 på straffer):

ULLEVAAL (smp.no): 16 år og 351 dager er Fredrik Aursnes, og statistikk-kikkerne har kommet til at han med det er tidenes yngste norgesmester i fotball.

— Jeg hører de sier det, sier han til rekorden.

Selv om han selvsagt bryr seg litt.

— Det er jo litt stas det da, men det er jo først og fremst utrolig kjekt at laget vinner cupfinalen. Det er egentlig helt uvirkelig, sier unggutten.

Og ordet ”uvirkelig” er kanskje det ordet som er brukt mest denne helga – når høddere, både spillere og supportere, har prøvd å beskrive hvordan det er når et førstedivisjonslag er i finalen. Og når de til overmål går hen og vinner den - i samme sesong der de slet for å holde plassen i den nest øverste divisjonen.

— Det er bare helt fantastisk, sier Aursnes. På sitt stille og beskjedne vis.

Dissa av Årst

For så å bli avbrutt av en gratulerende Ole Martin Årst. Som ikke kan dy seg, og med et stort glis sier:

- Gratulerer med seieren. Det blir vel en skikkelig gullfest nå. Å nei – du er vel kanskje ikke gammel nok til den du?

Men Fredrik Aursnes skal være med på banketten, og har også ambisjoner om å feire cupgullet ettertrykkelig. I det som til nå har vært et kontrastfullt ungt fotball-liv.

— Fullsatt Ullevaal i dag, og for bare ett år siden spilte jeg 4. divisjon for Hareid. Jeg så AaFK i cupfinalen i fjor, og at vi skulle være der i år hadde jeg ikke våget å tro. Tror ikke det var så mange andre på laget som hadde trodde det heller. Det er nesten litt sjukt, sier han.

Med det synlige beviset på at han er norgesmester i handa.