Brann-stjernen: - Jeg havnet i feil kompisgjeng som liten

Marcus Pedersen om ungdomsbråket, festryktene og livet i Bergen.

En åpenhjertig Marcus Pedersen snakker om sin egen fortid og forventingspresset i Bergen før kvalifiseringskampene mot Mjøndalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Han har skapt sine overskrifter, Marcus Pedersen. Som barnestjerne på Hamar havnet han i bråk på byen og pådro seg en dom for vold. Under tiden i Vålerenga fikk han refs for å ha gått på byen og drukket alkohol uten lov. Han ble selv offer for blind vold under U21— EM i Israel. Han er kjent for å være en glad gutt. Og for å være en sint gutt.

Men han sier han trives i Bergen. Også utenfor banen.

— Det er en fin gjeng her. Jeg koser meg når jeg kan. Det er ikke som før, da jeg gikk ut på byen når jeg ville, liksom.

- Får du være Marcus her?

— Nei, jeg tror ikke jeg skal begynne å være helt Marcus, altså… Jeg vet hvordan Bergen er. Alle er veldig opptatt av Brann, når det butter imot, får man masse dritt. Jeg har hørt mange rykter og masse dritt om meg her, som ikke er sant. Slik tror jeg det er i Bergen. Hvis Brann hadde ligget i toppen, hadde det sikkert ikke vært noe. Folk har følelser for Brann. Vi må være litt forsiktige med hva vi sier og hva vi gjør. Ta litt hensyn.

- Skal ikke være bajas

Han snakker lavt og rolig. Innimellom ler han av spørsmålene eller egne formuleringer. Han er klar over stempelet som «bad boy», og det gjør ham ingenting. Det oppsto hjemme på Hamar. Etter å ha flyttet til mjøsbyen fra lille Stange da han var ti år, forandret ting seg.

— Der var det slik at jeg havnet i feil kompisgjeng, og utforsket ungdomslivet litt. Så er det slik på små plasser at gjør man det bra i noe, får man folk imot seg. Jeg gjorde det riktige da jeg gikk til Strømsodset. Ronny (Deila) gjorde alt riktig med meg, noe som gjorde at jeg presterte såpass bra og kom meg til utlandet.

- Det var en voldsepisode på Hamar da du var tenåring. Etterpå sa du at det var mange som gikk inn for å provosere deg på byen?

— På den tiden var det det. Folk visste at jeg tenner lett og var «den kule Marcus». Jeg føler jeg har vokst veldig siden det. Det er tøft å være i en liten by, jeg var 17 år og hadde allerede scoret i Tippeligaen, liksom. Men det har falt helt bort, at folk oppsøker meg for å bråke med meg. Det har ikke vært slik siden jeg bodde på Hamar.

Men han innrømmer at han må passe på seg selv en smule.

— I denne situasjonen her skal man ikke være bajas. Vi klarer å ha det gøy uten å være bajas. Nå. Vi får ta det etter sesongen, i så fall. Vi er en veldig fin gjeng som greier å være smarte nok med det vi gjør utenfor banen.

- Du har selv sagt at du ikke er noen A4- utøver?

— A4... Da føler jeg at det står kun fotball i hodet på deg. Det står mye fotball i hodet på meg også. Men for at jeg skal prestere bra, må jeg ha det godt også utenfor banen med familie, venner og kjæreste. Jeg tror ikke jeg hadde vært en god spiller av å leve som en A4- utøver.

- Gjort det jeg kan

Han tror bakgrunnen for at folk vil «ta» ham, er at han gikk høyt ut da han kom til Bergen.

— Jeg la opp til det selv, la press på meg selv og har ikke levd opp til det. Det har ikke gått slik jeg håpet det skulle gå, selvfølgelig. Da blir det litt slik at du får en del du ikke trenger å få.

Han beskriver at han nå er i langt bedre kampform enn da han signerte 31. august. Og innrømmer at han til tider har vært frustrert over både mangelen på innlegg og egne prestasjoner. Uten at han har mistet troen på seg selv.

— Jeg har følt i de siste kampene at det løsner mer og mer. Jeg får mer matchtrening, som jeg har trengt. Jeg får pusten fortere tilbake igjen. Det har tatt litt tid, bare. Men man blir frustrert som spiss når man ikke får puttet ballen i mål. Jeg føler jeg har greid å bruke temperamentet mitt riktig i noen av kampene, i andre kamper ikke.

- Synes du at du har fortjent millionen du skal få hvis Brann beholder plassen?

— Jeg føler ikke jeg har vært dårlig, heller. Jeg har gjort det jeg kan. Det er ikke mange sjanser jeg har bommet på. Jeg har alltid pleid å ha tre sjanser i løpet av en kamp, men nå har det vært slik at jeg ikke har vært på rett sted til rett tid, at innleggene har kommet der jeg har vært. At jeg ikke har kommet til så mange muligheter. Så hvis vi blir i divisjonen, føler jeg det er på sin plass med litt penger.

Fortsatt kan Pedersen bli Branns redningsmann. Det gjenstår to kamper. Det er ingen tvil om at det er slike oppgjør han liker.

— Jeg elsker sånne kamper. Da er det om å gjøre å bruke hodet riktig. Holde hodet kaldt og bare kose seg, egentlig. Jeg har god tro på dette her. Jeg sier ikke det at det blir enkle kamper, men jeg tror det blir en god opplevelse.

FAKTA: Marcus Pedersen

Alder: 24

Posisjon: Spiss

Tidligere klubber: HamKam, Strømsgodset, Vitesse, Vålerenga (lån), Odense (lån), Barnsley (lån), Brann.

Kamper for Brann: 10

Mål for Brann: 3

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk