Arna-Bjørnar knuste naboen i målfest

Arna-Bjørnar viste hvem som fortsatt er storesøster i Bergen da Sandviken ble slått hele 5-0.

Her er det Ine Wedaa som avslutter.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): Sandviken øynet et håp om å slå Arna-Bjørnar for første gang på mange år, da lagene møttes til Toppserie-kamp i Arna lørdag. Begge lagene har slitt tungt innledningsvis i serien, og kun en plassering skilte lagene fra hverandre på tabellen før kampen.

Les også

Sandviken ser muligheten til å bryte dyster statistikk

Les også

Stang ut for Sandviken

I kampen skulle forskjellen dog vise seg å være større, for det var aldri noen tvil om hvem som fortsatt er storesøster i bergensfotballen. Fjorårets bronsevinner Arna-Bjørnar kjørte over nyopprykkede Sandviken fra start av, og ledet hele 4-0 allerede ved pause.

Etter to mål av 16-årige Emilie Nautnes og ett hver av Maria Brochmann og Ine Wedaa, var kampen dermed så godt som punktert da den var halvspilt. I annen omgang jevnet det seg ut, men gjestene fra Sandviken var aldri i nærheten av å ta igjen hjemmelagets ledelse. Da Brochmann scoret sitt andre på tampen, var all tvil borte.

Arna-Bjørnar vant 4-0, og sikrer seg med det en solid luke ned til de tre lagene i bunnstriden.

Drømmestart

Arna-Bjørnar fikk en drømmestart på kampen mot rivalene. Allerede etter 14 minutter sendte 16 år gamle Emilie Nautnes hjemmelaget i ledelsen med sitt første Toppserie-mål, og to minutter senere ble Karoline Haugland lagt i bakken innenfor Sandvikens sekstenmeter. Dommeren var sikker i sin sak og blåste straffe. Fra krittmerket var Maria Dybwad Brochmann sikker, og vips sto det 2-0 til Arna-damene.

Med særdeles effektivt og hurtig angrepsspill overrumplet Arna-Bjørnar sine byrivaler i første omgang. For selv om Sandviken skulle ta over kontrollen i kampen etter de to raske scoringene, var det Arna-Bjørnar som var farligst foran mål. Og etter 23 minutter skulle målfesten bare fortsette. Ine Wedaa viste stoisk ro da hun vendte bort siste Sandviken-forsvarer og iskaldt satte inn hjemmelagets tredje scoring for dagen.

Men Arna-Bjørnar var ikke ferdige for omgangen. På tampen, i det 42. minuttet, scoret Nautnes sitt andre og punkterte kampen allerede før den var havlspilt.

I annen omgang slapp Arna-Bjørnar tilsynelatende foten av gasspedalen, men klarte likevel å lirke inn nok en scoring på tampen. I det 83. minutter endte et godt slått frispark opp i føttene til Brochmann, som fra få meter satte inn sitt andre mål i kampen.

Det endte 5-0 i lokaloppgjøret.

Publisert:

Toppserien

SVUTMP
1Arna-Bjørnar00000000
1Avaldsnes00000000
1Brann00000000
1LSK Kvinner00000000
1Lyn00000000
  • Champions League