Motgangen vil ingen ende ta for Simen Næss

I fjor delte Simen Næss og Steffen Lie Skålevik toppscorertittelen. I år er det lite som skulle tyde på det.

Simen Næss fortviler etter mange forspilte målsjanser.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

NEST-SOTRA — FOLLO 0-0

ÅGOTNES (bt.no): Han har nærmest vært et bilde på Nest-Sotras sesong så langt, Simen Næss. Angriperen, som forrige sesong delte toppscorertittelen med Steffen Lie Skålevik, har i vår vært forfulgt av motgang og nedturer. For mens Skålevik også denne sesongen har dunket inn mål etter mål, har Næss bommet og bommet.

Da Skålevik måtte stå over kampen mot Follo grunnet karantene, ble de to angripernes omvendt proporsjonale formkurve altfor enkel å få øye på.

Som Skåleviks erstatter fikk Næss hele tre gylne muligheter til å sikre seieren for grønntrøyene, men ved alle anledningene misset han i avslutningsøyeblikket.

— Jeg tar på meg hele skylden for at vi ikke tok tre poeng i denne kampen. Når vi klarer å holde nullen bakover, så skal vi jo vinne, sukker Næss.

Antibiotikakur

Han er den første til å innrømme at sesongen har vært en fiasko for hans egen del. Sesongoppkjøringen var preget av et lengre skadeavbrekk, mens våren har bydd på hyppige besøk hos farmasøytene. En betent visdomstann har ført med seg både bihule- og halsbetennelser og gjort en av fjorårets beste offensive spillere til en skygge av seg selv.

— Bare å ha betennelse i kroppen gjør deg sliten av ingenting. Nå har jeg heldigvis fått operert ut den visdomstannen, og etter ferien har jeg følt meg mye bedre, sier Næss.

Den tunge våren har gått på selvtilliten løs for 26-åringen, som kun står bokført med én scoring så langt denne sesongen. Det burde vært fire etter søndagens 0-0-batalje mot Follo.

— Det ligger nok litt i underbevisstheten. Hadde jeg scoret på den første, så tror jeg at jeg hadde hatt tre mål i denne kampen – og laget hadde vært veldig glade. Men slik gikk det ikke, det er snakk om små marginer. Jeg synes gjengen i garderoben hadde fortjent mer enn dette, sier Næss, som i utgangspunktet fikk en utakknemlig oppgave da han skulle erstatte en av 1. divisjons aller beste spisser denne sesongen.

— Steffen har gjort en fantastisk sesong for oss. Han har scoret på alt. Han trenger ikke en sjanse en gang. Selvsagt er det vanskelig å erstatte en slik spiller, men jeg skal kunne score mange mål i denne divisjonen her. I denne kampen burde jeg hatt tre, sier han.

Savnet Skålevik

Trener Steffen Landro er ærlig på at savnet av Skålevik ble stort i denne kampen.

— Vi manglet divisjonens beste spiller, og vi savnet ham i denne kampen. Steffen kan man alltid stole på, men vi hadde uansett nok sjanser til å avgjøre denne kampen, sier Landro, som likevel roser Simen Næss etter å ha forspilt tre megasjanser.

— Simen kommer alltid til sjanser, og det gjorde han i denne kampen også. Jeg har ikke så mye å utsette på prestasjonen hans bortsett fra at han ikke scorer. Det er bare målene vi savner fra ham nå, sier treneren.

- Hvorfor har det gått trått for ham i vår?

— Han har helt siden oppkjøringen slitt med skader og sykdom. Han har rett og slett ikke fått trent bra over tid. Det har han fått nå, og jeg synes vi så tendenser av den gode gamle Simen i denne kampen, sier Landro, og legger til:

— Det betyr utrolig mye for oss. Husk at Simen var best på høsten i fjor også, og nå begynner han å finne den formen igjen. Da har vi mye å glede oss til.

Snytt for straffe

Det var ikke bare Næss sine misser som var samtaleemnet etter uavgjortkampen mot Follo. For mot slutten av annen omgang følte Nest-Sotra seg snytt for et straffespark, da Bjarne Langeland ble felt inne i sekstenmeteren.

— Det var et soleklart straffespark. Jeg ble løpt rett ned. Han var ikke i nærheten av å ta ballen, sier Langeland, og legger til:

— Men sånn er det når man er en liten klubb. Jeg er sikker på at Brann eller Fredrikstad hadde fått straffe i den situasjonen.

På 17. serierunder har Nest-Sotra fortsatt til gode å få idømt et straffespark i sitt favør.

— Det har vært vår bane i år. Vi har hatt mye stang ut, sier Landro, som også er overbevist om at Langeland skulle hatt straffe.

— Jeg tror alle på Ågotnes hørte at det smalt, sier han.

Publisert