Askar reddet ett poeng for Brann

Men publikum pep da kampen var over.

svp://84487?view=bt
 • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BRANN STADION (bt.no): Etter en imponerende seier over Strømsgodset sist helg, fikk Brann en nedtur hjemme mot jumboen Sandnes Ulf fredag kveld.

Nærmere ni minutter var spilt da bortelaget spilte seg til kampens første mulighet, og den var slett ikke liten. Fredrik Midtsjø kom forbi på høyresiden og slo inn foran mål. Hannes Sigurdsson traff ikke skikkelig på avslutningen, og på bakerste stolpe nådde ikke Randall Brenes frem. Like etter var Brann på ferde. Sandnes Ulf holdt på å rote det skikkelig til for seg rett foran eget mål, men fikk til slutt klarert til hjørnespark.

KNALLHARDT: Harde dueller i Bergen. Her Randall Brenes og Stéphane Badji. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Etter dette tok hjemmelaget mer grep om kampen og skapte noen nesten-sjanser, før de lyseblå igjen yppet seg etter 20 minutter. I etterkant av en corner fikk Midtsjø god tid inne i feltet. Han slo hardt inn fem meter foran mål, men Brann fikk feid ballen unna.

Sigurdsson ville ha straffe

Minst like farlig ble det da Henrik Furebotn rappet ballen fra en sløv Andreas Vindheim syv minutter senere. Årdølen stormet fremover og slo inn til Sigurdsson, men avslutningen forsvant langt til side for mål.

Samme islending var involvert i en interessant situasjon like etter halvtimen var passert. Sigurdsson gikk i bakken inni sekstenmeteren etter en duell med Stéphane Badji. Det hele minnet veldig om straffespark, men dommer Trygve Kjensli gjorde ingenting.

SNYTT FOR STRAFFE?: Hannes Sigurdsson er ikke enig med dommer Trygve Kjensli. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Så var det Erik Huseklepp sin tur. Høyrekanten driblet seg pent fri inne i feltet, før han valgte å skyte fra skrått hold i stedet for å legge ballen ut. Sandnes Ulf-keeper Hannes Haldorsson reddet, Badji forsøkte seg på returen, men det hele endte med hjørnespark.Det siste som skjedde i første omgang var at Sandnes Ulf fikk frispark på 20 meter, men forsøket fra Diego Rubio gikk rett i muren.

To kjappe mål

Bergenspublikummet var nok skuffet over det de fikk se de første 45 minuttene, og syv minutter ut i andre omgang skulle det bli helt stille på Stadion. En Ulf-corner landet på leggen Eidur Sigurbjörnsson rett foran mål, og plutselig sto det 1-0 til gjestene.

LES DODDO-BLOGGEN:

Les også

Høye skuldre og lavt press

I minuttene som fulgte virket Brann rystet, og Ulf kunne fort ha doblet ledelsen da Rubio kom alene med keeper. I stedet slo hjemmelaget tilbake med en kjempeoffensiv. Først hadde Marcus Pedersen og Jakob Orlov en stor dobbeltsjanse uten å få uttelling, så fikk innbytter Amin Askar muligheten etter en svak klarering fra målscorer Sigurbjörnsson. Etter bare syv minutter på banen dunket Askar ballen i nettet med et praktfullt treff, og dermed var lagene like langt.

MÅLSCORER: Amin Askar dundrer inn 1-1. Foto: Ørjan Deisz

I perioden som fulgte satte Brann inn et voldsomt trykk mot Ulfs mål, ikke minst Huseklepp var nær med en heading. Orlov var kun et dårlig mottak fra en helt enorm sjanse midt foran mål, og etter 83 minutter skrudde Askar ballen like utenfor mål. Samtidig var Sandnes Ulf på ingen måte ufarlige. Stadig fikk de rom å kontre inn, men unøyaktige pasninger gjorde at sjansene ikke ble så store som de kunne ha blitt.Dermed endte det 1-1, et resultat ingen av lagene kan være særlig fornøyd med. Sandnes Ulf har seks poeng opp til kvalikplass, mens Brann ikke skaffet seg luken til nedrykksstreken som de hadde håpet på. Skulle Haugesund og Sogndal vinne sine kamper denne runden, er Brann igjen under streken. Publikum pep i det dommeren blåste av kampen. Ting tyder på at bergenserne trenger gode nerver utover høsten.

svp://84487?view=bt
Publisert
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Sandnes Ulf
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Sønnen deres ble skutt av politiet. Nå forteller de om Morten.

Vibekke og Lasse Michelsen vil at du skal vite at Morten fikk gjort mye før han ble psykisk syk.

Mest lest akkurat nå

 1. Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

 2. Berit (74) oppsøkte legevakta, men blei ikkje innlagt. Dagen etter døydde ho.

 3. Et nabolag på nåler

 4. Trengereidtunnelen åpen for fri ferdsel

 5. FHI: – Det er mulig vi må gi en tredje vaksinedose

 6. Midt på natta fekk Renate melding: Er du redd for å få sparken?