Fem spillere forlater Nest-Sotra

Nedrykkstruede Nest-Sotra har allerede kvittet seg med tre spillere, mens to til er på vei ut døren. — Vi satser på å få inn noen nye straks, sier daglig leder.

Ruben Hetlevik og Steffen Landro vil etter alle solemerker få en ganske annen spillertropp å jobbe med på treningsfeltet i høst.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

At det skulle bli endringer i Nest-Sotras spillerstall i sommer, har allerede vært varslet en stund. 1. divisjons desiderte bunnlag er desperate etter å forsterke laget for å berge plassen, og daglig leder Michael Flyvholm har vært på spillerjakt en stund allerede.

Men foreløpig har sommeren kun ført med seg tap av spillere for Sotra-klubben. Før de begynner å hente de forventede forsterkningene, har de ryddet i egne rekker. Midtstopper Øyvind Nilsen og keeper Andreas Eikum er begge leid ut til FK Fyllingsdalen på lån, mens Hassan Rahmani er blitt sluppet til Moss.

I tillegg er spiss Marius Wichne svært nær et utlån til sin gamle klubb Fana, mens Ali Iqbal for tiden trener med diverse klubber på Østlandet.

Når man i tillegg vet om interessen for toppscorer Steffen Lie Skålevik, kan Nest risikere å ta fatt på høstsesongen med en særdeles tynn tropp.

Hjemlengsel

— Hassan og Ali har slitt litt med å finne seg til rette etter at de dro fra Oslo til Sotra. De har hatt hjemlengsel. Vi skal ikke stå i veien hvis spillere ønsker seg bort, så vi har sluppet Hassan og gitt Ali tillatelse til å trene med andre klubber, sier Flyvholm, og fortsetter:

— Når det gjelder de andre, så er det spillere som trenger førstelagsfotball for å utvikle seg. I den situasjonen vi er nå, har ikke vi tid til å drive med spillerutvikling, så vi lar dem få spilletiden i andre klubber.

Det er helt i orden for trener Ruben Hetlevik, selv om det er tynt med spillere på trening om dagen.

— Akkurat nå er vi for få, ja, men jeg bekymrer meg ikke. Vi skal erstatte dem, sier han, og forklarer at utlånene er en langsiktig investering.

— Spillerne er i en utviklingsfase og vi kan ikke tilfredsstille deres kampbehov her, da tror jeg vi gjør lurt i å låne dem ut. Det vil bare komme oss til gode på sikt.

Vil forsterke i alle ledd

Til tross for at A-stallen nå kun teller 16 utespillere, lar ikke Flyvholm seg stresse. Han er sikker på at stallen vil bli forsterket ganske snarlig etter at det norske overgangsvinduet åpner 22. juli.

— Vi er i forhandlinger med noen spillere og vi håper å kunne presentere noen forsterkninger ganske snart, sier Flyvholm, som ikke ønsker å kommentere navn.

- Hvilke spillertyper er dere ute etter?

— Vi leter ikke spillere i definerte roller, men spillere som har nok kvalitet til å løfte nivået vårt. Vi trenger spillere som går rett inn i elleveren og gjør oss bedre. Troppen vår er bred nok, sier han.

Hetlevik mener de trenger forsterkninger i nærmest alle posisjoner.

— Vi er sårbare i alle ledd. Vi har god dekning på backplass, men ellers trenger vi forsterkninger over hele fjølen, sier han.

- Vil det være nye spillere i Nest-laget som møter Åsane allerede søndag?

— Det er ikke umulig, men det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier Hetlevik.

NB : Venstreback Petter Havsgård Martinsen har samtidig forlenget sin kontrakt med klubben. Den nye avtalen strekker seg ut 2017-sesongen.

Publisert: