Brann-profilen: - Jeg har ikke råd til å sutre

Slik tenker Jonas Grønner etter vrakingen.

PÅ BENKEN: Jonas Grønner (med haken i hendene) mmåtte sitte på Brann-benken mot Follo tirsdag. Der var også firemillionersspissen Jakob Orlov (til v.) og Alejandro Castro. Foran sitter deler av støtteapparatet. Foto: Håvard Bjelland.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Kjøpet av Sivert Nilsen har så langt gått ut over Jonas Grønner. Da Nilsen la beslag på en midtbaneplass, ble Bismar Acosta flyttet fra midtbanen til forsvaret. Grønner havnet på benken som en konsekvens av det.

Mens laget som startet i 1-0-seieren mot Follo restituerte seg tirsdag, trente Grønner og en del andre reserver på Nymark-gresset onsdag.

Etterpå satte Grønner seg med BT og snakket.

— Det er en prosess når du blir satt ut av laget. Først blir du jævlig skuffet, begynner Grønner.

Ordene kommer raskt og direkte, helt uten tenkepauser.

— I løpet av uken på trening ser du hvordan du ligger an, at du har feil farge på vesten når det spilles. Du gjør det du kan på treningene for å få skiftet den vesten, men når laguttaket kommer på kampdagen, og du får bekreftet at det ikke gikk, blir du skuffet i et par timer. Så må du snu tankene og være klar til å komme inn hvis det trengs. Da må du være ferdig med det.

Trenerteamets forklaring

Hovedtrener Lars Arne Nilsen hadde en sjelden dag utenfor Brann Stadion onsdag. Hans assistent, Robert Hauge, er klar i talen når han spørres hva Grønner må gjøre for å komme inn igjen på laget.

— Han må være innforstått med å spille en sikker form for fotball. Feilprosenten må ned. Dette ønsker vi jo for alle spillerne, ikke bare ham, sier Hauge.

Jonas Grønner svarer slik når han får høre forklaringen:

— Jeg har fått stempel på meg for å gjøre en del feil. Kanskje har jeg gjort det, men jeg føler det er lenge siden jeg gjorde en ordentlig blunder. Jeg jobber med det på trening hver dag og tar steg på området. Da jeg gjorde en del tull i fjor, var vi et lag i motgang der det hadde lett for å balle på seg.

— Hva tror du selv er grunnen til at Acosta og Demidov ble valgt foran deg?

— Det er flere grunner til det. Han velger kanskje det litt trygge med rutine. Men jeg føler ikke jeg har spilt meg ut. Under Lars Arne har jeg ikke startet en kamp vi har tapt i serien. Jeg har bare seirer.

Roser konkurrentene

Grønner understreker mange ganger i intervjuet at stopperparet mot Follo spilte god.

— De gjorde en bunnsolid kamp begge to. Det er ikke noe å utsette på det de gjorde. Vadim begynner virkelig å komme i form igjen og med Acosta vet du hva du får. Når det er sagt: Jeg kommer aldri til å være fornøyd med å sitte på benken og kommer til å gjøre det jeg kan for at jeg kan spille meg inn igjen. Det er klart det blir vanskelig når de andre spiller kamper som mot Follo.

Og som han har helt klart for seg i sitt hode, er ikke veien til laget nødvendigvis lang.

— Det er kjedelig å bli satt ut, men det er bare ett gult kort til en av de to i midten som skal til for at jeg får sjansen, fordi de da må sone karantene. Da skal jeg ikke la den gå fra meg.

Robert Hauge innrømmer at det kan være vanskelig å holde spillere fornøyde.

— Det er klart det ikke er lett å holde folk i flytsonen. Vi forstår hvis spillere er skuffet. Så gjelder det å håndtere det.

— Hvordan gjør dere det?

— De som ikke er på laget må få en ordentlig redegjørelse for hvorfor valget er tatt. Deretter må spillerne ta utfordringen, det er en del av det å være i en tropp.

Ønsker få skifter

— Hvorfor har dere valgt å pare Demidov og Acosta?

— De fungerer veldig godt sammen, med rutine, duellkraft og god kommunikasjon. De er solide - og utfyller hverandre. Acostas fart og Demidovs klokskap er viktig.

For trenerteamet i Brann er det ønskelig å spille inn et lag som ser noenlunde likt ut fra uke til uke. Mange forandringer i lagdelene, ses ikke på som ideelt.

— Så langt har det vært mye utskiftninger fra kamp til kamp. Det kan være en fordel å få satt et lag i litt større grad, sier Hauge, vel vitende om at karantener for kort og skader kan hindre det.

Jonas Grønner er i hvert fall tydelig i sin innstilling. Han gir ikke opp, han graver seg ikke ned, han anerkjenner at konkurrentene presterer.

— Jeg har ikke råd til å sutre. Det eneste jeg kan gjøre er å jobbe hardt, sier han.

Publisert: