Full ordkrig mellom Klepp-treneren og Stabæk-leder etter toppseriekamp

— Han er en idiot, sier Jon Pall Palmason. - Han oppfører seg som en ADHD-unge, sier Richard Jansen.

MUNNHUGGERI: Stabæk-leder Richard Jansen (til venstre) og Klepp-trener Jon Pall Palmason var ikke enige etter toppseriekampen søndag.
  • Charlotte Mæland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Stabæk — Klepp 1-1

Klepp gikk opp i føringen mot Stabæk i lørdagens kamp da Gry Tofte Ims fant nettmaskene etter et perfekt slått corner fra Therese Sessy Åsland, som stod for sin 15. assist for sesongen. Damene holdt ledelsen helt til det 57. minuttet da Trine Rønning klinket til med frisparkfoten sin.

Etter kampen gikk Klepps trener, Jon Pall Palmason, i strupen på Stabæk og deres daglige leder da han nektet å gi fra seg kampvideoen etter poengdelingen.

– En er en jævla idiot og vi kan ikke operere slik i kvinnefotballen. Spør du om kampvideoen, så får du den, end of story. Vi skal være profesjonelle i kvinnefotballen, men det var ikke de i dag, er den klare talen fra islendingen.

- Gikk bananas

Jansen selv forklarer hendelsen fra sitt ståsted.

– Han gikk helt bananas her, holdt på å rive ned en jerndør og skjelte meg ut etter noter. Det var en ordentlig ubehagelig og veldig spesiell situasjon, sier han og legger til:

– Da vi var på Jæren i fjor spurte jeg om vi kunne få kampvideo og ble lovet å få den, men etter flere purringer dukket den aldri opp. Så skjedde det samme da vi var på Jæren i år og jeg purret nok en gang. Da vi fortsatt ikke hadde fått den ringte jeg til en annen klubb og de hadde også samme opplevelse. Han smiler, er hyggelig og sier han skal sende, men når han ikke deler, så deler heller ikke vi. Han oppfører seg på en slik måte at Klepp holder på å bli upopulære i Norge, og det er uheldig for Klepp.

Enkelte lag filmer ikke kampene i Toppserien, men Palmason sier bestemt at han og klubben aldri ville nektet noen å få materialet de sitter på, og forventer samme innstilling tilbake.

– Hvordan kan vi ble sett på som profesjonelle når noen oppfører seg slik?

Jansen på sin side er klar på hvem som er uprofesjonelle i denne sammenhengen.

– Det er han som er uprofesjonell her, det er det ingen tvil om. Han oppfører seg som en ADHD-unge som er høy på sukkerspinn og redbull, sier han bestemt.

Kampdelegaten var vitne til hendelsen, men Stabæk kommer ikke til å sende inn formell klage på hendelsen til forbundet. Jansen har derimot allerede vært i kontakt med daglig leder i Klepp for å fortelle om situasjonen.

Medaljer innen rekkevidde

Bortsett fra å være tydelig irritert og forbannet på Stabæk var Klepp-treneren fornøyd med å ha tatt med seg poeng hjem fra Bærum.

– Jeg er veldig fornøyd med et poeng, det er godt poeng i dag. Vi spiller veldig bra i første omgang og er defensivt veldig bra. Andre omgang er ok, oppsummerer treneren.

Med 28 poeng og seks kamper igjen å spille er treneren godt fornøyd, og målet om 40 poeng og forhåpentligvis en medaljeplass er fortsatt innen rekkevidde.

– Vi har spilt mot Stabæk, Kolbotn, Avaldsnes og Trondheims Ørn og bare tapt i Trondheim. Vi er slitne og har litt problemer med skadet, men nå får vi tre uker på å komme tilbake og vise nøyaktig hvor gode vi er de siste kampene. Det viktigste nå er å få poeng ut av møtet med Lillestrøm i neste runde.

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann1412113993037
2Rosenborg15112232102235
3Vålerenga1410224183332
4Stabæk157262019123
5Lyn146441918122
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  1. Kvinnefotball
  2. Toppserien
  3. Stabæk Fotball Kvinner
  4. Klepp IL

Les mer om dette temaet

  1. Klubbleder krever oppvask i NFF: - Grunnleggende kvinnediskriminerende

  2. Fotballjentene må konkurrere med gutta om TV-seerne: - Burde vært unngått