«Van Gaal virker ute av stand til å levere»

BLOGG: Manchester United-sjefen er trolig ferdig hvis spillerne ikke tror på han, mener Lars Tjærnås.

ER TIDEN UTE? Louis van Gaal har ikke overbevist noen denne sesongen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En manager står ikke i fare for å miste jobben på grunn av svake resultater. Han er i alvorlig trøbbel hvis resultatene er svake — og sjefene hans ikke tror han er i stand til å forbedre dem. Det avgjør skjebnen til Louis van Gaal.

DIREKTE 13.45 LØRDAG: STOKE-MANCHESTER UNITED.

Hvor svake resultatene er under nederlenderen er selvsagt en diskusjon. Manchester United har tross alt fortsatt en slags akseptabel avstand til toppen av tabellen. Det største problemet er at prestasjonene har vært svakere enn resultatene. Det rammer det aller viktigste- merkevaren Manchester United.

Les også

Ranieris underlige oppfordring til spillerne: Gjør som Forrest Gump

Les også

Koeman ut mot det harde kampprogrammet: - Det er latterlig

Når et lag ikke har vunnet titler på lenge, er kravet fra omgivelsene å hente en pokal. Når det har blitt en vane, er kravet å hente de samme pokalene med å spille en fotball som begeistrer. I øyeblikket virker van Gaal ute av stand til å levere noen av bestillingene. En enkel statistikk forteller mye.

Fotballekspert Lars Tjærnås

På hjemmebane har så langt de røde scoret ti ganger. En trikketur gjennom byen tar oss til Etihad, hjemmebanen til byrival City. Der har supporterne kunnet juble for hjemmescoring 25 ganger. 13 av de andre 19 lagene har scoret mist like ofte på eget gress som van Gaals menn. "Drømmenes teater" har kamp etter kamp levert forestillinger fjernt unna lystspill. Publikum har betalt for en vare som ikke har blitt levert. Når det gjentar seg over tid, er det alvor.

Fikk spillerne han pekte på

Hadde dette vært hans første sesong ville få ha reagert på at situasjonen i Englands mestvinnende klubb er som den er. De aller fleste innså at det var en del å rydde opp etter David Moyes. Like mange var tålmodige hele fjorårets sesong, mange var til og med godt fornøyde med at 7. plassen fra sesongen før var erstattet med 4. plass og Champions League-spill igjen. Det var i vår — før sommerens overgangsvindu.

Publikum har betalt for en vare som ikke har blitt levert. Når det gjentar seg over tid, er det alvor.

I sommer hentet de etablerte- og store navn for minst like store penger. At de samtidig solgte Javier Hernadez til Tyskland , der han nå ikke kan slutte å score mål, får være et eget kapittel.Fotball er et enkelt spill. Store navn kjøpt for store penger skaper store forventninger. Derfor har eiernes åpne lommebøker satt van Gaal under et ekstra trykk. Når du kan hente stort sett de du peker på, må det du leverer som leder stå i stil. Det har det sjelden gjort denne sesongen. Aller verst var selvsagt å ryke ut av Champions League før "moroa begynner".

Til et jorde i Herning

Når de andre store engelske lagene reiser til Barcelona og berømte stadioner reiser Manchester United til "et jorde i Herning" for å møte Midtjylland i Europa League. Det er et stort og sviende sår. En manager som hadde møtt dette med en dose ydmykhet ville trolig ha dempet noe av trykket. Akkurat det er neppe blant Aloysius Paulus Maria van Gaals fremste egenskaper.

Fra dag en i Manchester har han stort sett belært de fleste som har lånt øre til han om hans egen fortreffelighet — og om andres dumskap når de tillater seg å tvile på dette. Det gjelder imidlertid det samme for han som for de aller fleste: Arroganse serveres best når den akkompagneres med gode resultater.

Louis van Gaal er i hardt vær. Nederlenderen krevde unnskyldning - og slik så svaret ut fra tabloidavisen The Sun.

Sekvensen på pressekonferansen foran kampen mot Stoke, der han forlot rommet etter 4 minutter og 58 sekunders tirade mot en presse som behandler han urettferdig, var mest egnet til å fremkalle smil og hoderisting. Det trenger likevel ikke være viktig. Det eneste som teller nå er "indremedisin"— posisjonen hans i garderoben.

Les også

Krevde unnskyldning, men dette var svaret van Gaal fikk

Les også

Van Gaal stormet ut av pressekonferanse

Alt koker ned til ett spørsmål: Tror spillerne fortsatt på han? Hvis de gjør det, får han etter alt å dømme mer tid til å snu en nedadgående trend. I motsatt fall er han etter alt å dømme ferdig. Det er dyrt å sparke en manager. Det koster penger og prestisje. Men det er enda dyrere å ikke gjøre det hvis det betyr en mislykket sesong, og fravær av Champions League neste år.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk