Sandnes Ulf vil ha Brann-spiller

Etter bare noen måneder i klubben har Brann åpnet opp for å leie ut Viljar Vevatne (20). Sandnes Ulf er allerede på banen med interesse.

Viljar Vevatne ble kjøpt i sommer, og Brann la ekstra penger på bordet for å få ham til Bergen umiddelbart. Men Vevatne har knapt fått spille.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SANDNES: Det var i slutten av juli Brann sikret seg Viljar Vevatne (20). Opprinnelig skrev han under på en kontrakt som gjaldt fra det kommende årsskiftet, da kontrakten hans med Bryne løp ut.

Brann prioriterte å forhandle seg frem til et kjøp av spilleren, og greide det til slutt i sommer.

Les også

Maurice Ross ny EIK-trener

I slutten av juli la Brann rundt en halv million kroner på bordet, slik at de kunne bruke Vevatne i jakten på opprykk til eliteserien. Han fikk én kamp fra start og ett innhopp. Den svært begrensede bruken av Vevatne, gjør at Brann nå vurderer å låne ham ut.

KAN FÅ SJANSEN: Viljar Vevatne er blant dem som kan få spilletid mot Nest-Sotra på søndag.

— Vi må få utvikling på ham. Så får vi se om det er best at han tar kampen i Brann eller en annen klubb. Han må få en slags re-start, men det er en diskusjon jeg ikke har så lyst å ta i avisen, sa Lars Arne Nilsen til Bergens Tidende i forrige uke.- Han har ikke vært hos oss lenge, men fikk en ny utfordring da vi hentet Ruben Kristiansen. Det var noe som endret bildet, la Branns sportssjef Rune Soltvedt til.

Misfornøyd agent

Aftenbladet får bekreftet fra flere hold at Sandnes Ulf har tatt kontakt med Brann. De ønsker å leie Viljar Vevatne kommende sesong.

1. divisjonslaget har ikke kommet til enighet med Vegard Aanestad om en ny avtale, men skal uansett ha inn en ekstra spiller til posisjonen. Vevatne kan spille på begge backplassene og begge kantene. Derfor blir han sett på som en veldig anvendelig spiller.

Stig Lillejord er Vevatnes agent. Han la ingenting i mellom da han i forrige uke ble bedt om å kommentere at Brann hentet Ruben Kristiansen til samme posisjon bare et par uker etter at Vevatne signerte. Han mener Branns håndtering av saken er helt absurd.

Han skjønner heller ingenting av at klubben allerede nå åpner for å leie Vevatne ut. Da Brann hentet Vevatne, ble det understreket at 20-åringen var en forststerkning som kunne bekle flere posisjoner.

— Brann speidet på Vevatne over lang tid. Så velger de i et øyeblikk å bruke store økonomiske ressurser på å kjøpe ham løs, fire måneder før kontrakten går ut, for dernest å vurdere utlån av ham to og en halv måned senere. I løpet av de månedene har han fått 105 minutters spilletid, noe som vil si at han ikke har fått en reell sjanse til å vise sine ferdigheter i kamp, påpeker Lillejord.

- Du er agent og rådgiver for både Vevatne og Kristiansen, er du enig i at saken ser litt merkelig ut?

— Jeg kan skjønne at spørsmålet stilles, men Ruben Kristiansen var overhodet ikke tema i Brann på det tidspunktet Viljar Vevatne signerte, svarer Lillejord overfor Aftenbladet.

Venter til mars

Aftenbladet har ikke fått tak i Viljar Vevatne mandag, men Lillejord sier spilleren er innstilt på å ta opp kampen om en plass på Brann-laget som rykket opp til eliteserien.

— Vi tar det for gitt at en trener som kjøpte Vevatne for et par måneder siden gir ham muligheten til å vise seg fram i oppkjøringen. Vevatne har ikke blitt dårligere eller mistet kvalitetene Brann så da de speidet på ham, sier Lillejord.

- Men Vevatne fikk ikke spille selv etter at Branns opprykk var sikret i høst, hvordan tolker du som rådgiver det signalet?

— Nå kommer en ny sesong med nye muligheter. Vevatne er innstil på å kline til, svarer Lillejord.

- Hva med interessen fra Sandnes Ulf?

— Vi kommer ikke til å konkludere før oppkjøringen til neste sesong er over. Overgangsmarkedet er åpent hele mars, det vil være nok av muligheter da – dersom det skulle bli aktuelt, svarer Lillejord.

Publisert: