Se hvilke politikere som turde å hoppe fra timeteren

Hva skjer når du utfordrer en idrettsbyråd og en skolebyråd til å hoppe fra timeteren?

Publisert Publisert
svp://84401?view=bt
  • Elisabeth De Lange Gjesdal
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg er bare veldig glad for at jeg skal ta av meg brillene, så slipper jeg å se hvor langt det er ned, utbryter skolebyråd Harald Victor Hove.

Vi befinner oss på timeteren i Ado Arena. Det virker mye lenger ned nå som vi står her oppe, enn det virket da vi sto på bakkenivå.

24. oktober åpner svømmeanlegget for alle, og dette er noe politikerne i Bergen har jobbet hardt for å få på plass.

Det har vært kritikk, det har vært kostnadssprekker, men nå er det her – og neste måned er det offisiell åpning.

Helt opp

BT bestemte derfor at vi ville utfordre noen politikere til å hoppe fra det nye stupetårnet. Ordfører Trude Drevland kunne fortelle at hun har vannskrekk, og hun hadde heller ikke anledning til å stille. Idrettsdirektør Rune Titlestad var ikke kjempegiret, men stilte opp med godt humør for å se på. Både idrettsbyråden, skolebyråden og daglig leder i Ado Arena stilte sporty opp i badetøy.

UTFORDRET: BT utfordret idrettsbyråd Helge Stormoen, skolebyråd Harald Victor Hove og daglig leder i AdO Arena, Håkan A. Egeberg Johansen i å hoppe fra timeteren. Slikt blir det god stemning av. Foto: ØRJAN DEISZ

Da vi ringte og inviterte dem til denne utfordringen, var de imidlertid klar på at også BT burde ta den.— Dere kan ikke invitere oss til å hoppe, så hopper dere ikke selv, var den tydelige beskjeden fra idrettsbyråd Helge Stormoen.

Som sagt så gjort. Artikkelforfatteren kunne ikke være noe dårligere enn politikerne.

— Skal vi ikke hoppe fra tremeteren først, undrer Stormoen på vei opp trappene i stupetårnet.

De to andre nikker, men vi drar dem like så godt helt opp. Skal det være, så skal det være.

Her er det "alt eller ingenting".

Langt ned

Det virker kanskje ikke så høyt når en står nede og ser opp, men ovenfra virker det plutselig veldig langt ned.

Vi har alle hoppet fra femmeteren i yngre dager, men dette er noe høyere oppe. Dobbelt så høyt, enkelt og greit. Og det merkes.

Stormoen insisterer på å være førstemann. Det synes egentlig alle vi andre er helt greit.

— Som idrettsbyråd må man gå foran med et godt eksempel, sier han – og tar sats.

FØRSTEMANN UT: Idrettsbyråd Helge Stormoen var klar på at han skulel hoppe først. - Som idrettsbyråd må jeg gå foran som et godt eksempel, sier han. Foto: ØRJAN DEISZ

Stuper Espen Valheim er med oss til topps, og forteller hva som er viktig å huske på. En skal stramme kroppen, samle beina, ha hendene inntil kroppen – og ikke se ned.— Når du sier stramme kroppen, så er det jo litt forskjell på min og din kropp, da, presiserer Hove.

SKOLEBYRÅD I FRITT FALL: - Dette ga mersmak, nå må jeg bare perfeksjonere teknikken, utbrøt Harald Victor Hove etter å ha tatt BT's utfordring i å hoppe fra timeteren. Foto: ØRJAN DEISZ

Og like før han skal hoppe snur han seg til eksperten;— Hvor viktig var det å strekke fotbladet helt ut?

— Du vil kjenne det selv dersom du lander med flate føtter. Det smeller og kan gjøre litt vondt, sier Valheim.

Også Håkon A. Egeberg Johansen skal prøve. Som daglig leder i arenaen har han tilbrakt mange dager der allerede, men han har ikke gått til topps i stupetårnet.

— Hopper de andre, så må jeg og, sier han.

IKKE DÅRLIGERE: Som daglig leder i AdO Arena, har Håkon A. Egeberg Johansen tilbragt mange dager i svømmeanlegget. Han har aldri hoppet fra timeteren før, men ville ikke være noe dårligere enn politikerne. Foto: ØRJAN DEISZ

Utfordrer bergenserneFør vi møtte dem, fikk vi beskjed fra en av rådgiverne deres om at vi måtte passe på å få det på tape ved første forsøk. De kom ikke til å hoppe flere ganger.

Etterpå er tonen en litt annen. Alle likte det, og skolebyråden skal definitivt prøve det igjen.

— Det ga mersmak, men jeg ble overrasket over hvor lang tid det tok før jeg landet. Jeg rakk å tenke litt. Nå må jeg bare perfeksjonere teknikken, jeg tror jeg laget et større plask enn idrettsbyråden, sier han.

Nå utfordrer de bergenserne flest til å forsøke det samme.

— Alle vil nok ikke ha mulighet eller tørre det. En ting er å stå nede og se opp, det er noe helt annet å stå oppe og se ned. Dersom man vil utfordre seg selv er det gøy, de har i alle fall muligheten, sier Stormoen.

PLASK: - Jeg tror jeg hadde et litt større plask enn idrettsbyråden, sier skolebyråd Harald Victor Hove. Han kommer til å hoppe fra timeteren igjen. Foto: ØRJAN DEISZ

— Og de trenger jo ikke å gå helt opp, her er mange forskjellige høyder man kan prøve seg fra, legger Hove til. - Men er de like tøffe som byrådene, så går de helt opp?

— Ja, selvsagt, sier Stormoen.

Så gjenstår det å se da. Er du like tøff som disse karene?

Det gjenstår fortsatt litt arbeid i arenaen, men den åpner 24. oktober. Er du en av dem som hopper fra timeteren må du huske å bruke #bthopp dersom du tar bilde eller video av det.

Vi gleder oss til å se!

svp://84401?view=bt
Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  2. Lam fikk halen bitt av: – Noen hundeeiere ødelegger for alle andre

  3. – Vi mistet noe veldig bra da vi gikk tilbake til fulle dager i barnehagen

  4. Trump med munnbind for første gang

  5. «Hinsides lang kø.» Samtidig lå en ferge ubrukt ved kaien. – De burde sett dette komme.

  6. Sjeldan fugl observert på Hjellestad

  1. Svømming