Huseklepp fikk flashback

Det var ikke fordi han traff igjen Birmingham-kompisen...

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

SHAMROCK-BRANN 2-2

Brann var best i Dublin fredag kveld, og takket være to straffescoringer fra Erik Huseklepp så det lenge ut til at kampen skulle ende med borteseier. Men så kollapset Branns forsvarsspill på klassisk vis, og Shamrock fikk to sene mål — ett på straffe og det siste etter et selvmål.

— 1. omgangen var en god prestasjon, men så fikk jeg flashback fra i fjor. Alt raknet for oss. Det der må vi luke bort før serien begynner, men det kan ha noe med det at vi ble veldig slitne å gjøre. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg kjente det godt på slutten, sier Erik Huseklepp.

Det var Huseklepps tidligere lagkamerat fra tiden i Birmingham City som scoret først på Tallaght stadion. Etter bare noen minutters spill fikk Keith Fahey stå alene foran Branns bur og stange inn 1-0. — Han var en av de beste spillerne deres, vil jeg si. En boks-til-boks-midtbanespiller. Det gikk an å se at han har spilt på et høyere nivå. Målet hans var klassisk ham, egentlig. Et innlegg på første stolpe som han nikket i mål på lengste stolpe, beskriver Huseklepp.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN HER.

— Egentlig sikker

30-åringen har dominert i Dublin tidligere. I 2010 spilte han en strålende landskamp og scoret vinnermålet da Egil Olsens Norge vant 2-1 i den irske hovedstaden. Til stede var Portsmouths daværende manager Steve Cotterill, noe som senere var avgjørende for at Huseklepp ble hentet bort fra den italienske kaosklubben Bari og til Portsmouth.

På motsatt banehalvdel den gangen for fem år siden, gjorde Keith Fahey sitt beste for å stanse den norske midtbanen. Det hjalp ikke da, men fredag var det iren som kom best ut av det.

— Vi gjorde det bra med å vinne. I 1. omgang gjorde de det vanskelig for oss, de skapte en del sjanser. Vi er skuffet over å gi bort to straffer, men det var godt for oss å vinne, sier Fahey.

Han husket Huseklepp fra månedene i 2013 da Huseklepp ble leid inn til Birmingham for å hjelpe The Blues tilbake til Premier League.

— Han var god for oss, han var ikke der lenge, men han er en god spiller. Jeg har ikke sett ham siden, sier Fahey.

De to hilste på hverandre før kampen, og begge skulle på sitt vis sette sit preg på oppgjøret. Fahey gjennom scoringen og kampen mot en for anledningen nokså opplagt Brann-midtbane. Huseklepp gjennom to ganger å score fra straffemerket. Først etter at Erdin Demir ble meid ned i Shamrocks straffefelt, siden etter at Andreas Vindheim ble utsatt for samme behandling.

Begge gangene scoret Huseklepp med lave, godt plasserte straffespark.

— Man får selvtillit av å score, men det irriterer meg at jeg ikke satte de to andre sjansene jeg fikk. Når det gjelder straffene er det alltid deilig å få ballen i mål. I fjor fikk vi jo kun ett straffespark - mot Sandnes Ulf - og det bommet jeg på. Det er greit å få vist at jeg egentlig er sikker på straffer.

- Mer krefter enn dem

Fahey og hans irske venner viste seg å ha mer bensin på tanken etter at Huseklepp tok ledelsen for Brann. Mens bergenserne slet med å yte utover i kampen, brente Shamrock av det de hadde for å vinne. De lyktes.

— Fitness-messig så det ut for at vi hadde litt mer krefter enn dem, sier Fahey, som unnlot å nevne at Shamrock gjorde ni bytter, mens Norling kun valgte å gjøre tre endringer.

Brann-leiren var godt fornøyd med å spille vinterkamp i Dublin, for variasjonens del. Men spørsmålet blir selvsagt hvilken målestokk Shamrock utgjorde. Erik Huseklepps teori er denne:

— Jeg vil si at de holder et nivå som et godt 1.divisjonslag eller et svakt eliteserielag. I tillegg har de et par enkeltspillere som hever dem betraktelig.

Publisert: