Landslagskeeperen: - Liten trøst at jeg sto bra

Norges keeper Cecilie Fiskerstrand innrømmer at nå er Sverige storfavoritt til å knipe OL-plassen

Cecilie Fiskerstrand er Norges førstekeeper i fotball, til tross for at hun er kun 19 år. Hun slapp inn kun ett mål mot Sverige onsdag, men siden Norge ikke scoret noen virker OL-toget å være kjørt. Lørdag møter Norge hjemmenasjonen Nederland. Foto: NTB Scanpix

  • Helge Skuseth
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Onsdag kveld tapte Norges fotballdamer den viktige åpningskampen mot Sverige med 0-1 i OL-kvalifiseringsturneringen som nå foregår i Nederland.

Sveits og Nederland er også med i turneringa, og kun vinneren får OL-billett til Rio. De billettene må trolig Norge se langt etter.

— At det plutselig ble bestemt at resultater i innbyrdes oppgjør skal telle før målforskjell gjør oppgaven enda verre for oss. Det betyr jo for vår del at vi må vinne både mot Nederland og Sveits, og at Sverige må avgi poeng mot begge disse motstanderne. Ender vi og Sverige på seks poeng hver, vil Sverige gå foran oss fordi de slo oss onsdag, forteller Norges keeper Cecilie Fiskerstrand.

Les også

Cecilie lar seg ikke affisere av Hjelmseth-bråket

Sveriges trener Pia Sundhage hadde på forhånd plukket seg ut 19-årige Cecilie som Norges svakeste punkt før onsdagens match. Sundhage mente at Cecilie ville få problemer med nervene i en såpass viktig kamp, og svenskene presset henne knallhardt på dødballer innledningsvis. Og Sverige scoret også før to minutter var spilt, og dette før sunnmørsjenta i det hele tatt hadde fått være nær ballen!

Håpløs start

— En håpløs start for oss, men målet var jeg ganske så sjanseløs på. Jeg fikk nok å gjøre de første 20 minutta, men følte at jeg ordnet opp greit i det som kom. Alt i alt er jeg fornøyd med egen innsats, og det var keepertrener Roger Eskeland og trener Roger Finjord også. Men det er dessverre kun en fattig trøst når vi tapte, sier Cecilie.

Lørdag skal Norge møte hjemmelaget Nederland, som slo Sveits heldig 4-3 i sin første kamp.

— Vi skal spille på en ganske stor stadion i Rotterdam, og det er visst nesten utsolgt. Så det blir artig. Vi skal gjøre alt for å vinne, og vi må gå tøffere ut enn mot Sverige. Og vi må skape flere sjanser, håper hun.

Hjelmseth-bråket

For få uker siden var det få som forventet at Cecilie Fiskerstrand skulle bli Norges førstekeeper i denne kvalifiseringen. I hele fjor var hun reserve i Stabæk for landslagskeeper Ingrid Hjelmseth, som imidlertid ikke ble tatt ut til turneringen fordi hun har vært skadd i flere måneder.

— Men jeg er frisk nå, og har ikke meldt forfall, sa en irritert Hjelmseth rett før OL-turneringen startet.

Cecilie fikk selvsagt med seg oppstyret, men prøvde å distansere seg fra det.

— Dette var en sak mellom Ingrid og NFF, jeg hadde selvsagt ingenting med noe uttak å gjøre. Jeg og Ingrid er fortsatt gode venner, håper jeg, sier Cecilie.

Som nå har meldt overgang til seriemester Lillestrøm, der hun blir førstekeeper.

— Vi skal slå Nederland og Sveits, så får vi se hvor langt det rekker, sier en tent landslagskeeper.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Dette er Bergens stipendkonger

  2. Sprudlende Sola-spillere valset over Nordstrand

BT anbefaler

– Det kommer en dag hvor det skjer en alvorlig ulykke om dette fortsetter

Advarer om ukultur på Haakonsvern.

LES SAKEN