Lagkameratene takker keeperhelten

— Det føles som en revansje, sier Kenneth Udjus etter å ha stengt buret på Bryne.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Bryne-Brann 0-1

Statistikk kan brukes til så mangt, sies det. Men la oss gå gjennom noen nøkkeltall, likevel. Brann skapte fem sjanser, Bryne ni. Brann slo ingen cornere i løpet av 90 minutter — Bryne slo ti. Oversikt over ballbesittelse sitter ikke BT på, men prosentandelen var høy - i alle fall i 2. omgang.

Kennneth Udjus sto en praktkamp for Brann.

Men Brann vant målprotokollen og ikke minst den viktigste kolonnen, den som omhandler poeng. Og vips, så er Brann på 3. plass i 1. divisjon.Mye takket være en keeper, som låste målet slik Bjellands i mangfoldige år på denne kanten av landet har låst inne sardiner. Det var hermetisk lukket, ingenting kom inn. Hvilket var bortimot utrolig.

— Ja, det ble en sånn type kamp. Det føltes jo absolutt som en revansje etter sist kamp, hvor jeg følte jeg gjorde en solid figur, men gjorde en blunder, kommenterer Udjus.

- Matchvinner

Han fikk blant annet hjelp av ansiktet til Bismar Acosta, og ikke minst assistanse fra pannebrasken til Fredrik Knudsen. Men ved mange anledninger, bare de siste ti minuttene, var det Udjus mot Bryne. Udjus vant.

— Det var kaotisk, men samtidig beholdt jeg roen og guttene jobbet knallhardt foran meg, sier han.

Noen minutter før slutt holdt det på å gå galt. Udjus var oppunder tverrliggeren og reddet, men tråkket feil. I tillegg skallet han hodet i stolpen. Til alt hell kunne han fortsette.

Noe lagkameratene satte pris på.

— Han leverte rett og slett fantastisk keeperspill. Bryne skapte mye på oss. Jeg ble vel tatt av banen da det gjensto mellom et kvarter og 20 minutter. Og det kvarteret varte veldig lenge, konstaterer lagkaptein Erik Huseklepp.

Fredrik Haugen stilte seg mer enn gjerne i køen av beundrere.

— Vi må takke Kenneth for den avslutningen der. Det er fantastisk å ha en sånn matchvinner bakerst. Jeg er glad vi ikke slapp inn mål. De hadde flere sjanser enn oss, men det gjelder å vinne på dårlige dager, det gjorde vi i dag, sier Haugen.

- Soldatene foran meg

Rikard Norling har lenge vært en beundrer av keeperen fra Kristiansand. Men da først og fremst av føttene hans. Udjus kan tilsynelatende sparke ballen til månen, og hans femmetere kan reelt sett ende opp som målgivende. Men i går fikk han også se hendene til keeperen.

— Fantastisk, altså. Det er en riktig god keeper. Han er veldig bra i vår frispilling og igangsetting, der er han blant de sterkeste jeg har jobbet med. Når han leverer slike redninger i tillegg til det, kan jeg ikke kreve mer, sier treneren.

- Udjus sier selv dette var en revansj for ham. Forstår du det?

— Njaei. Det at han var uheldig mot Ranheim, er så. Men ellers er det ikke så mye han kan lastes for i kampen mot Jerv.

Udjus vil ikke være med på at han bortimot vant kampen alene:

— Jeg hadde ikke vært i nærheten av å vinne denne kampen hvis det ikke hadde vært for soldatene foran meg.

- Hva tenker du om de som var skeptisk til at du fikk fornyet tillit sist?

Det må jeg bare tåle. Det blir stilt spørsmål uansett, jeg spiller i Brann. Det får jeg bare ta, sier han.

Brann leverte en god 1. omgang på Bryne i går, og Alejandro Castro var mannen bak Branns scoring etter halvspilt åpningsomgang. Da trillet han ballen i lengste hjørne etter å ha blitt frispilt av Fredrik Haugen. I 2. omgang spilte Brann ytterst kynisk. De la seg i forsvar og sikret ledelsen. Men det hadde ikke under normale omstendigheter vært tilstrekkelig. For Bryne produserte farligheter på løpende bånd.

— Vi hadde en større råskap i det vi foretok oss. Vi fikk ikke til å spille fotball i 2. omgang, da er jeg veldig stolt over at vi jobbet så hardt som vi gjorde, sier Udjus.

Publisert: