Stords Jesper Holm søker råd hos suksesstrener

Den tidligere tyske landslagssjefen Heine Jensen skal hjelpe Stord ut av krisen.

JUBEL: Heine Jensen ble dynket i sjampanje da Tyskland ble kvalifisert for håndball-VM i 2011. Foto: Reuters

  • Trond Sendvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg hadde samtaler med Heine i går, torsdag. Og det blir ikke den eneste praten vi har, lover Jesper Holm. Stord-treneren er under hardt press etter den brutale opplevelsen sist onsdag, da nyopprykkede Halden valset over ex. Skanderborg-trenerens mannskap på en måte man knapt har opplevd på sunnhordlandsøyen. Det har fått dansken til å søke hjelp – hos en landsmann som har opplevd suksess både som klubb— og landslagstrener.

– Egentlig litt tilfeldig. Men siden han i disse dager er på Stord, vil jeg benytte meg av det. Både til å analysere spillet og for å få kritiske øyne rettet mot meg selv. Jeg trenger det, tenker Holm.

Seriemester i Tyskland

Heine Jensen er godt kjent i Sunnhordland fra før. I 2003 ble Thisted-karen hentet til Stord som kantspiller. Det ble med to sesonger på Leirvik, før 38-åringen dro til Sola for å trene damelaget der. Så ble Jensen plukket opp av det tyske storlaget Leipzig, som han ledet til seriemesterskap i 2009 og 2010. Året etter overtok han det tyske kvinnelandslaget. Det holdt i fire år, med EM i Ungarn/Kroatia 2014 som siste oppgave.

– Heines erfaringer er verdt å spille på. Jeg håper samtalene med ham blir til hjelp i den situasjonen vi befinner oss nå. Onsdag bar det jo så riktig galt av sted, erkjenner Jesper Holm – som før sesongstart lot seg sjarmere av Stord-ledelsens voldsomme ambisjoner. Man snakket om titler og medaljer, både i NM, serie, sluttspill og E-cup. I dag er NM er for lengst historie, mens serien er blitt til en kamp om å unngå nedrykk. Sluttspilldeltakelse henger dermed i en tynn tråd. Og hva E-cup angår får man det første svar fredag kveld. Da spiller Stord mot serbiske Radnicki, med returkamp allerede lørdag.

Man stikker ikke unna når motgangen melder seg

Jesper Holm

– Resultat fredag vil på mange måter styre vår inngang til hva som skjer lørdag. Taper vi stort og ser at løpet er kjørt etter én kamp, må jeg allerede da ha serieoppgjøret mot Nøtterøy kommende onsdag i tankene. Og disponere mannskapet ut fra at den bataljen kan bli avgjørende for om vi holder oss i eliten eller ikke. Selv om vi i utgangspunktet ikke nedprioriterer Challenge Cup. Vårt mål er å avansere til kvartfinalene, sier Holm.

Nykomlingenes nedtur

41-åringen ble sist sommer hentet til Stord som Vidar Gjesdals erstatter. Med en CV som fortalte om fire år med suksess i Skanderborg. Og da Stord-ledelsen samtidig fikk napp hos tidligere u-landslagsmålvakt Thomas Aagaard, lynvingen Mathias Meltzer, strekspiller Rasmus Wegman og hos Bostjan Kavas (66 A-landskamper for Slovenia) – ja da ble forventningens bue spent. Så stramt at ordet gull ble et høyfrekvent ord i korridorene i Stord Sportssenter. Man hadde jo playmaker Henrik Knudsen, erfarne Christian Spanne, forsvarsklippen Ingemar Olsson og stortalentet Inge Aas Eriksen i rekkene fra før.

Men denne sesongens Stord-mannskap har gått på langtidssykmelding i månedsvis nå. Lite og ingenting har funket. Rasmus Wegman ble en flopp og reiste hjem til Danmark, kontringsspiller Meltzer har gått skadet siden lenge før jul – mens Thomas Aagaard og Bostjan Kavas kan se ut som feilinvesteringer. Begge har iallfall til gode å innfri forventningene de brakte med seg til Norge.

– Jeg vil ikke kommentere enkeltspillere. Men det er klart at jeg kommer til å se på sammensetningen av laget på nytt, sier trener Holm.

– Hva om dere rykker ned? Bør du da trekke deg?

– Selv er jeg på en toårskontrakt og forholder meg til det. Og man stikker ikke unna når motgangen melder seg. Jeg er innstilt på å fullføre kontrakten.

– Hvor mye er ditt ansvar av det som skjer nå?

– Jeg ser meg selv stadig i speilet. Og tenker på hva jeg skal – og kan – bidra med. Men det viktigste nå er uansett at vi alle drar i samme retning. Noe annet er udiskutabelt.

Publisert
  1. Håndball
  2. Stord IL
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Søvnløse netter før Byåsen-avslaget

BT anbefaler

Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…