«Disse elleve bør starte mot Mjøndalen»

DODDOBLOGG: Det er ikke ideelt med alle skadene, men det er heller ingen krise.

Kvalikklar: Rikard Norling forbereder seg på å møte enten Mjøndalen eller Bærum i kvalifiseringen. To lag med ulik spillestil, ifølge Ruben Hetlevik og Alexander Straus. Foto: Ørjan Deisz
  • Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Skader kommer alltid ubeleilig, også denne gangen. Når Brann skal spille noen av sine viktigste kamper noensinne, hadde vi trengt alle mann på plass. Slik blir det ikke. Jonas Grønner er ute for resten av sesongen. Det er håp om at Azar Karadas rekker det, men Piotr Leciejewski og Markus Jonsson må etter all sannsynlighet må se kampen fra tribuneplass.

Det er ikke ideelt, men det er heller ingen krise. Brann klarte seg utmerket uten Karadas i Haugesund. Markus Jonssons har bare prestert sporadisk for Brann i år, mens Piotr har hatt en dalene formkurve. Tabben i Haugesund var det You tube-sus over. Karadas scoret et fint mål mot Sogndal, men heller ikke han har vært i toppslag etter at han kom tilbake fra den forrige skaden. Mannen som kommer til å bli savnet er Jonas Grønner. Etter at han sluttet med å gjøre de enkle og skjebnesvangre feilene, har han vært en av Branns viktigste menn.

Men Brann skal uansett klare å stille med elleve spillere som er mer enn gode nok til å slå 1. divisjonslaget Mjøndalen.

Brann-blogger Doddo.

Fremover på banen har Norling fått et aldri så lite luksusproblem i fanget. Reservene Huseklepp og Orlov benyttet sjansen godt sist. Da både Karadas og Pedersen var forhindret fra å delta, var vårens utskjelte spissduo blant Branns beste. De scoret til og med hver sitt mål. Jeg er spent på hvem Norling kommer til å benke av dem, eller finner han plass til alle?Jeg er også spent på om Sævarsson overtar Vindheims plass igjen, eller rydder han plass til begge? Hva med Barmen, er han klar igjen?

Jeg håper og tror at dette blir Branns lag på søndag:

Øvretveit

Mosjov, Karadas, Hanstveit

Sævarsson, Badji, Haugen, Skaanes, Askar

Orlov, Huseklepp

Men viktigere enn hvem som spiller og hvem som benkes er det at Norling ikke går tilbake til 4-4-2. Den formasjonen må med dagens spillerstall aldri mer brukes. Med vingbacker og tre sentrale midtbanespillere har Brann karret seg opp av gjørmen. Nå gjenstår den siste og avgjørende biten, og den må ikke rotes til av gamle, romantiske, men akk så lite fruktbare ideer.

Aller viktigst er det imidlertid at spillerne ikke undervurderer sin motstander. Ja, Brann skal være bedre enn Mjøndalen, men det forutsetter en innstilling som sier hundre prosent.

Publisert: