Tre usannsynlige musketerer

Her er en nordmann og to canadiere som har overrasket denne sesongen.

Mats Zuccarello Aasen, Benouit Poiliot og Derrick Brassard har overrasket alle i år.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

LOS ANGELES (Aftenposten.no): De var tre jevngamle menn som ikke helt hadde slått til i NHL. De var ikke sett på superstjernemateriale, og ingen av dem fikk lange kontrakter med New York Rangers.

Men så fant den nye New York Rangers-treneren Alain Vigneault ut at han skulle sette Mats Zuccarello (26), Benoit Pouliot (27) og Derick Brassard (26) i samme rekke. Det ble etter hvert tredjerekka til Rangers. Den er blitt en suksess uansett endelig utfall av finalespillet.

Det tre sto bak 52 mål i seriespillet og har scoret 16 mål i sluttspillkampene.

Sakte, men sikkert har tredjerekka stjålet mer og mer oppmerksomhet fra de mer meritterte angriperne i de to første rekkene. De har rett slett funnet tonen: Pouliot, Zuccarello og Brassard. De har vokst seg til å bli en viktig del av det offensive spillet som trener Vigneault legger opp til.

Kontrakter går ut

— Vi jobber i hvert fall hardt sammen. Men det er vanskelig å peke på enkelte ting som gjør at vår rekke fungerer såpass godt, sier Mats Zuccarello. Han legger likevel ikke skjul på at han trives sammen med de to canadierne på banen.

Så bra har de spilt at det neppe blir problemer med ny kontrakt. Både Brassard og Zuccarello er såkalte «restricted free agents». Det vil si at kontraktene deres går ut etter sluttspillet, men det er New York Rangers som har førsteretten på å signere dem dersom klubben er villig til å høyne lønnen. Den siste i den nye stjernerekka, Benoit Pouliot, er «free agent» og kan signere med hvilken som helst klubb etter sesongslutt.

At Brassard og Zuccarello forsvinner, tviler hockeykommentator i New York Daily News, Pat Leonard, på.

— De kommer til å bli, mener han.

Leonard mener at spilletyper som de tre i tredjerekken, er slike som general manager i New York Rangers, Glen Sather, ønsker å satse på. Spillere som er gode tekniske, gode på skøyter og fortsatt har et utviklingspotensial. Rangers har ett av de yngste lagene i NHL.

Høystatusrekke

At statusen til tredjerekka til Rangers er høyere enn tidligere, tyder det som skjedde i den fjerde finalekampen i Stanley Cup på. Da Los Angeles Kings virkelig begynte å kjøre kampen for å ta igjen ledelsen til Rangers, begynte trener Alain Vigneault å bytte på rekkene.

Den eneste rekken som det ikke ble gjort rokeringer på, var Zuccarello, Pouliot, Brassard.

— Zuccarello-rekka er kanskje tredjerekken til Rangers, men de får spilletid som om de er førsterekka, sa John Kreiser, journalist for NHL.com, til Aftenposten tidligere i sluttspillet.

Derick Brassard er 26 år gammel og ble sett som et stort talent tidlig. Columbus Blue Jackets valgte ham i den såkalte «entry draft» i 2006. Da var han bare 19 år gammel. Han spilte seks sesonger for Blue Jackets før han ble Rangers-spiller.

Benoit Pouliot er 27 år gammel og ble hentet av til NHL av Minnesota Wild i 2006. Her ble det mye frem og tilbake mellom NHL-klubb og farmerlag. De siste årene har han spilt for Montreal Canadiens, Boston Bruins og Tampa Bay Lightning. Han kom til Rangers foran denne sesongen.

Publisert