Nå skal Norling bli kynisk

Etter 14 måneder i Brann har Rikard Norling kommet til at Brann må bli mer kyniske.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Norling ble av mange kritikere anklaget for å ha en naiv spillestil i fjor. Mot slutten av sesongen skrotet så svensken sin 4-4-2-formasjon, til fordel for en midtbane med fem spillere. Nå har han vendt tilbake til 4-4-2, denne gang med en ultraoffensiv såkalt diamantformasjon.

Den har neppe karakteriseres som en kassasuksess, og etter 0-3 mot Start i spanske La Manga torsdag, var det duket for fellessamling på treningsfeltet fredag. Norlings konklusjon etter nederlaget, er denne:

  • Vi har en offensiv spillestil, med to spisser og en offensiv nummer 10. Vi må ha en balanse i å håndtere det på en mer kynisk måte. I tillegg kan jeg justere til en mer stabil stil med flere spillere bakover på banen. Det tror jeg blir viktig.

Han holder fast ved tanken på å skulle spille ut motstanderne «med egen kraft».

  • I visse faser forsvarer vi med fire pluss tre. Da må vi være minst like bra som motstanderne for å få ut fordelen med å ha den offensive innstillingen. Vår målsetting er å bli så bra at uansett hvilket norsk lag vi spiller mot så skal det være mulig. Men vi må også ha en plan B.
Les også

Når skal dette marerittet ta slutt?

Norling påpeker at vinden gjorde spilleforholdene vanskelige, og at det gjorde at det var vanskelig å se «eksakte linjer» i noen av lagene.

- Men i norsk 1. divisjon finnes arenaer som Ågotnes og Høddvoll. Der kan det blåse langt verre enn dette?

  • Nettopp, vi må være mer kynisk.

- Hva legger du i det?

  • At vi først og fremst går for å sette det defensive og lar det offensive komme fra det perspektivet. En annerledes grunninnstilling å angripe kampene med.

- Dette er den tredje endringen av spillemåte siden du kom til Brann. Du er ikke redd for at dette skal ende i en eneste suppe?

  • Nja. Det er viktig at vi er tydelige, vårt brød og smør er fortsatt 4-4-2-spillet med tydelige roller sentralt. I tillegg må vi koble en spillemåte med flere spillere dypere i banen. Spesielt nå mot Sarpsborg, der vi må regne med at de er gode nok til å såre oss om vi ikke ligger rett defensivt. Uten at det blir en suppe.

- Dere har tapt mange kamper nå, merkes det?

  • Det er klart det finnes hos oss. Det går ikke oss hus forbi. Det er viktig å ha en tydelig vei fremover, og å jobbe hardt. Vi gjør det vi kan for at vi skal vinne kamp etter kamp.
Publisert: