Brann-trenere i kjempetrøbbel

BLOGG: Hva har Mons Ivar Mjelde, Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord til felles? Store problemer, skriver Anders Pamer.

Steinar Nilsen (t.v), Rune Skarsfjord og Mons Ivar Mjelde er alle trenere med sportslige bekymringer om dagen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Rikard Norling holder hodet over vannet takket være noen seirer. Svensken har ikke mye å gå på hos fansen, men den (norske) styreformannen finnes ikke som fyker en trener som styrer laget støtt mot opprykk. Paradokset er jo at Norling ser ut til å være den treneren med bakgrunn i Brann som akkurat nå sitter tryggest.

Anders Pamer, jouralist i Bergens Tidende.

Harald Aabrekk er allerede fjernet — nesten på rekordtid. I Brann finnes det ingen trener som har styrt laget til et bedre poengsnitt enn Harald Aabrekk. Ser man bare på tallene, er han den beste av dem alle i moderne tid. Det hjalp ham lite i Aalesund, hvor han ble sparket før bjørkeliene overfor Color Line Stadion hadde fått et anstrøk av grønt.Han er ikke den eneste tidligere Brann-treneren i hardt vær. Mons Ivar Mjelde har styrt snekken på Sørlandet med forholdsvis tilfredsstillende kurs lenge. Men ostringens fremtid ligger ikke i den sørlandske skjærgård, og flere skjær av typen Vindbjart og 0-4-tap i cupen, kan Monsamjelden få en tidlig sorti på Sørlandet. Inntil videre holder også han seg rekende ved hjelp av akseptable serieresultater.

Det samme kan ikke sies om Mjeldes etterkommer i Brann. Steinar Nilsen ser ut til å ha et formidabelt keeperproblem i Tromsø, og nordlendingene ligger på nedrykksplass tidlig - med bare én seier på seks forsøk. Nilsen har det med å si det hjernen tenker til enhver tid, og det kan gjøre nedturen brattere for TIL-sjefen.

Rikard Norling og Brann er videre i cupen, men avansementet satt langt inne.

Alle fotballtrenere vet at når man blir fredet av styreformannen, er det på tide å lese det som står på siste side i ansettelseskontrakten. Denne uken fikk nettopp Rune Skarsfjord en slik tillitserklæring av Hønefoss-formannen. Skarsfjord overtok etter sparkede Roar Johansen i fjor sommer, og fikk skikk på ringerikingene nesten umiddelbart. I år har laget hans fått en enda dårligere sesongstart enn den Johansen erfarte i fjor. Det er selvsagt et faresignal som gjør at Skarsfjord snarest må levere.

Det sprø her er selvsagt at for bare noen uker siden, så det ut til at det var Norling som hadde størst problemer. Nå er Branns trener plutselig i en bedre situasjon enn de fleste av sine forgjengere.

Så hva er det egentlig med den trenergarderoben på Stadion?

Publisert: