Slik svarer kapteinen og treneren om alkohol

— De fleste skjønner hva sunn fornuft innebærer, sier Vadim Demidov.

TYDELIG: Brann-kaptein Vadim Demidov uttaler seg i klare ordelag om alkoholreglene i Brann. Foto: Ørjan Deisz
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I juni innførte Brann-trener Lars Arne Nilsen totalt alkoholforbud for sine spillere i fotballsesongen.

— Det er strengt forbudt i sesong. Helt uakseptabelt. Det er ikke noe å tenke på engang om man skal skape en toppidrettskultur, sa Nilsen som også ga et konkret eksempel på noe som ikke var tillatt: å gå på byen og drikke øl.

Noen måneder senere opphevet Nilsen og Brann alkoholforbudet. Tirsdag, etter at BT omtalte Brann-spiller Kristoffer Barmens bytur natt til søndag, ble Nilsen intervjuet om alkoholreglene i klubben.

- Hva ligger bak at dere valgte å oppheve alkoholforbudet?

— Det har jeg ikke tenkt å svare på i det hele tatt. Jeg kan snakke om Viking (neste kamp). Barmen-saken er en personalsak, sier Nilsen.

- Men hva kan du si generelt om alkoholforbudet som du innførte?

— Nå har du akkurat fått det, det står i avisen Du får lese avisen så ser du hva slags innstilling vi har til dette, sier Nilsen.

- Står bak det Rune sier

Anders Pamers kommentar: - Hvor dårlig dømmekraft er det mulig å ha?

I BT har sportssjef Rune Soltvedt uttalt seg. Soltvedt sier det å gå på byen etter kamp ikke er forenlig med Branns verdier.

— Jeg står bak det Rune sier. Det er lenge siden vi har sagt hva slags holdning vi har til det, så jeg skjønner ikke at det kommer opp nå, sier Nilsen.

Kaptein Vadim Demidov uttaler seg på vegne av spillergruppen.

— I fjor lå vi på 10. plass i 1. divisjon og da var det riktig ut fra det. Alle var enige om det. I år er det vanlige regler der sunn fornuft gjelder. De fleste skjønner hva det innebærer, sier Demidov.

Han fortsetter:

— Dette er en sak mellom spilleren det angår og klubben, jeg synes ikke det betyr at vi har noe holdningsproblem.

Kapteinen: - Kan ikke styre alle

Det begrunner Demidov med at hendelsen i Trondheim ikke skjedde etter et sosialt arrangement i klubbregi.

— Det er ikke sånn at vi hadde en felles middag, og man kan ikke styre absolutt alle. Noen bestemmer seg for én ting, så er det opp til klubben å ta seg av det. Det hadde vært helt annerledes, sier han.

Veteranen gjentar at Barmen-saken ikke viser at «alt er lov» i Brann nå og understreker at den ikke gjelder hele spillergruppen.

— Det er ikke sånn at hele laget har vært ute etter et tap. Vi er kan ikke gjøre hva vi vil, men det kommer sånne saker uansett og i flere klubber. Hadde det vært et problem for oss som spillergruppe, hadde jeg skjønt at vi måtte ta tak, sier Demidov.

Brann-kapteinen sier det er opp til klubbledelsen å vurdere hva som er greit og hvilke reaksjoner som eventuelt kommer i enkeltsaker.

- Ødelegger dette fokuset deres før kampen mot Viking?

— Hvis det er tilfelle, kan vi finne noe annet å drive med. Det skal absolutt ikke ha noe å si. Såpass voksne er vi, sier Demidov som også uttrykker forståelse for at media spør om emnet.

- Stort tema i Bergen

Kapteinen mener eliteserieklubbene tenker likt om alkohol, og at det ikke er en stor problemstilling i Fotball-Norge.

— Men i Bergen er alkohol og toppidrett et veldig stort tema, der folk uttaler seg om det ene og det andre, sier Demidov.

Brann-lederen kom til Bergen før 2014-sesongen som endte med nedrykk. Da var Demidov svært skadeplaget, men i fjor fikk han en oppreisning som spiller og var sentral for opprykket til eliteserien. Den siste uken har vært Demidovs og Branns verste etter returen til toppnivå, med stortap mot Rosenborg og cupfadese i Førde.

— Det brant godt inni meg etter Rosenborg-tapet. Det gjør mye vondere å tape nå når jeg vet at vi har mer inne, sier Demidov.

Kristoffer Barmen var ikke tilgjengelig for pressen tirsdag.

----------------------- Ukens podkast fra Ballspark-gjengen er naturlig nok preget av forrige ukes to nedturer - den i Førde og den i Trondheim. Nå er Eduardo "Doddo" Andersen forundret over Lars Arne Nilsens uttalelser etter begge skuffelsene.

Panelet gir også Pål André Helland det glatte lag etter at Rosenborg-spilleren betegnet Bismar Acosta som "feit".

Last ned ukens podkast via iTunes her:

Eller klikk i videovinduet under:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering