Byåsens finaledrøm knust

Emilie Hegh Arntsen og Byåsen drømte om sluttspillfinale og Mesterliga-kvalifisering. Slik gikk det ikke.

Publisert Publisert

Byåsen-spillerne deppet etter at finaledrømmen røk. Foto: Håvard Jensen

  • Anne-Marit Dahl
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Byåsen 25-33 Glassverket

-Nå må vi nullstille, sa Roger Kvannli før han gikk til garderoben i pausen.

Lystavla viste 7-16 til Glassverket, og Byåsen var til tider blitt utspilt på sin egen hjemmebane. De to målene de hadde i sin favør etter den første semifinalen, var det liten hjelp i.

Les også

Kapteinen ga alle spillerne analyseoppgaver

Og Byåsen hadde seg selv å takke for det dårlige utgangspunktet de hadde da andreomgangen ble blåst i gang. For de første 30 minuttene i Trondheim Spektrum var en tam forestilling. Det var et alvorstynget og humørløs Byåsen så ut til å ha mistet trua sluttspillfinale og spill om kvalifisering til Mesterligaen neste sesong. Det var nemlig bonusen som lå i potten i onsdagens kamp.

Kristin Venn reduserte til 9-19 to minutter ut i andreomgangen, var det Byåsens første mål fra kant. Det som har vært Byåsens varemerke og fremste suksessfaktor denne sesongen, kontringer og giftige kanter, var borte vekk. I stedet presset de spillet sitt inn i midten, de sendte ballen over sidelinja, pådro seg tekniske feil eller de skjøt i Glassverket-blokka eller over mål. Maren Gundersen på strek var et hederlig unntak. Med fem mål på seks forsøk var hun beholdningen offensivt. For Byåsen slet med å sette tempo og time bevegelsene i angrep. Og bakover manglet de den ekstra gnisten som ville gjort jobben mellom stengene litt lettere for Andrea Austmo Pedersen og Tonje Lerstad.

Savnet Henriksen

I andreomgang ble det mer tenning ute på banen. Et offensivt forsvar presset Glassverket til å gjøre feil, men marginene var ikke på Byåsen-skytternes side denne ettermiddagen. Det ble for mye stang ut, og Claus Mogensen kjente nok på savnet av Marie Henriksen, Ida Alstad (på utlån til Györ) og Maria Hjertner (skade) da han tok en timeout på stillingen 13-23. Grepet med å spille med en spiller ekstra viste seg å være effektivt, men avstanden opp til Glassverket var for stor. Byåsen satset alt på raske avslutninger, men lyktes ikke med å få ballen i mål. Det gjorde Glassverket.

Les også

Rosenborg-spillerne tok rutebuss til cupkampen mot Nardo

Mogensen-farvel

Så det var aldri noen tvil om hvem som skulle gå seirende ut av onsdagens kamp, selv om Byåsen prøvde seg på en sluttspurt. Byåsen klarte aldri å reise seg slik de gjorde i den første semifinalen mellom lagene. Da hentet de inn igjen Glassverkets sjumålsledelse, det var de aldri i nærheten av onsdag. Derfor er det Glassverket som skal spille sluttspillfinale og kvalifisering til Mesterligaen. I finalen møter de etter all sannsynlighet Larvik. De har nemlig overtaket på Vipers i den andre sluttspillsemifinalen. 1123 tilskuere fikk se at sesongen er over Claus Mogensens lag. Treneren reiser hjem til Danmark med seriesølv på cven. Sluttspillfinalen var Byåsen dessverre sjanseløse på.

Publisert
  1. Håndball
  2. Byåsen Håndball Elite