Hoftun med tårer i øynene

Erik Hoftun overlot kapteinbindet til Bent Skammelsrud foran kveldens kamp mot Lyon. Etter kampen kom tårene.

  • Christer Stensås
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

På rekke og rad kom de andre RBK-erne med hver sin rose for å takke av Bent Skammelsrud og Nils Arne Eggen etter kampen. Erik Hoftun tok seg god tid til å ta rundt Bent Skammelsrud før han til slutt slapp taket.

— Jeg sa til Bent at jeg er glad i ham, sier Erik Hoftun, fortsatt litt rusten i stemmen.

Med Bent og Nils foran seg, ble han med på runde rundt stadion.

— Det var veldig rart. Jeg hadde skikkelige frysninger på ryggen, og jeg hadde tårer i øynene. Jeg synes det var greit at Bent fikk lede laget i sin siste kamp. Det fortjente han, sier Hoftun, som synes det var vemodig å gi slipp på to så store personligheter på samme kveld.

— Det er den beste treneren og den beste medspilleren jeg noensinne har hatt. Det er veldig rart etter så mange år sammen. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det før nå. Det var en spesiell stemning i garderoben etterpå. Først og fremst fordi begge gir seg, men også fordi vi var skuffet over resultatet, sier Erik Hoftun.

For to uker siden gikk Hoftun ut i Adresseavisen og sa at Bent Skammelsrud var god nok for en ny kontrakt med RBK. Da han som kaptein fikk den endelige avgjørelsen som førstemann av spillerne, klarte han ikke å skjule skuffelsen. Han forlot Lerkendal uten å prate med media. Hoftun mener fortsatt at Bent er god nok til å fortsette som spiller.

— Det ser du bare i dag også, han er en fantastisk fotballspiller. Jeg har fått det litt på avstand nå, så jeg er glad for at han fortsetter i klubben. Jeg skjønner at ledelsen må ta noen vanskelige valg. Det er en spesiell situasjon i Rosenborg. Vi er åtte-ni spillere som er over 30 år. Hadde det vært bare én spiller over 30, er jeg sikker på at Bent hadde fått fortsette. Det er forståelig at klubben ikke ønsker en opphoping av spillere som slutter. Én dag er det slutt for oss alle, sier Erik Hoftun.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Skuffet Lyon-trener

  2. Så var det over

  3. Full splittelse mellom Bent og RBK

  4. - Nils Arne er større enn Gro

  5. Var redd Bent skulle miste gnisten

  6. Best av hensyn til de andre

BT anbefaler

Maren (5) blei henta med luft­ambulanse etter mistanke om hoggormbitt

– Det var ei skremmande oppleving, seier mor Liv Myklebust. Rekordmange har kontakta Giftinformasjonen om hoggormbitt i…

LES SAKEN