Vil heller gå "hver" dag

Ole Einar Bjørndalen åpnet elendig med tre bom. Så satte han på turboen.

— Jeg var i mye bedre form i dag. Det er altså bedre å gå renn hver hver dag. Hviledager er ikke noe særlig. Jeg vil heller ha vondt i beina hele tiden, humret Bjørndalen til NRK etter torsdagens seier.

Han gikk nemlig ikke så bra dagen før - i rennet som ga startlisten for torsdagens jaktstart.

Etter en elendig start med tre bom på første skyting i jaktstarten, slo Bjørndalen kraftig tilbake. Han bommet riktig nok én gang på andre skyting også. Men på tredje og stående skyting slo han kraftig tilbake, og plaffet alle blinkene ned.

Det samme gjorde han på siste skyting.

— Det var veldig morsomt å gå i dag. Jeg hadde kanonski. Men jeg feilberegnet vinden på første skyting, sa Bjørndalen etter målgang.

Seieren i Khanty-Mansiysk var likevel ikke god nok til å slå Sven Fischer i jaktstartverdenscupen sammenlagt. Tyskeren endte nemlig på fjerdeplass, og ble dermed denne sesongens beste i jaktstart.

— I dag ville jeg være mer offensiv, sa Bjørndalen.

Han duellerte med ukrainske Andriy Deryzemlya på den siste runden, men inn mot oppløpet klarte ikke konkurrenten å matche Bjørndalens gode gli.

Egil Gjelland gikk en god jaktstart, og endte til slutt på åttendeplass med to strafferunder.

Stian Eckhoff gikk inn til 11. plass - også han med to strafferunder, mens Halvard Hanevold - som startet som tredjemann - bommet fem ganger og endte på 13.plass.

Frode Andresen gikk inn til 24. plass med seks bom. Lars Berger måtte gå syv strafferunder og endte på 38. plass. Alexander Os fikk fire bom og gikk inn til 40. plass.

Se hvordan jaktstarten gikk, og følg kvinnenes jaktstart direkte her.

Ole Einar Bjørndalen vant dagens jaktstart i Russland.