Nå tror Åsane-spissen at ni til poeng er nok

En drømmekveld i Sandnes satte Åsane i en helt ny posisjon i kampen for å unngå nedrykk.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SANDNES ULF-ÅSANE 1-3

Tre mål på én kamp hadde ikke det oransje laget siden 12. april.

Søndag gjorde de på Sandnes stadion mot et av de opprykksjagende lagene. 3-1 over Sandnes Ulf gir ikke bare tre poeng, men også rikelig med næring til håpet om å spille i 1. divisjon også i 2016. For det var ikke til å komme bort fra at Åsane befant seg litt bak skjema før denne helgen. Nå ser ting annerledes og lysere ut. Seieren sendte Åsane opp på plassen over streken, med to poengs margin ned til Levanger.

— Jeg tror ni poeng til er det vi trenger. Da har vi 34 poeng, noe som skal holde. 32 kan være nok, men vi bør nok sikte oss inn på 34 med tanke på at fem-seks lag er med og kjemper, sier Åsane-spiss Geir André Herrem.

- Solide over tid

Åsane imponerte borte mot Sandnes Ulf søndag. Her er det midtstopper Eirik Wollen Steen og keeper Eirik Østgaard som samarbeider i kamp mot Aksel Berget Skjølsvik.

Han har rett i at grensen har gått ved 34 poeng tre av de fem siste sesongene. I 2012 rykket Tromsdalen ned med 35 poeng, mens 32 poeng var tilstrekkelig til å overleve i 2010. Men året før det igjen rykket HamKam faktisk ned med 37 poeng.— Vi har vel sagt at vi må opp i 34-35 poeng. Det tror jeg fortsatt. Så er det klart at kampene mot lagene som ligger rundt oss blir ekstra viktige, sier trener Kjetil Knutsen.

Neste helg venter et slikt oppgjør, hjemme mot Bærum. Åsane har fordelen av å spille fire av de syv gjenstående kampene på Myrdal gress.

— Det er så jevnt at det føles nesten som det ikke betyr noe om vi møter Sandnes Ulf borte eller Ranheim hjemme eller et annet lag. Vi har vært solide over tid, men kanskje fått litt dårlig betalt, sier Knutsen.

Straffemiss

Søndag fikk Åsane derimot en fantastisk start på kampen mot Sandnes Ulf. Allerede etter 14 minutter sto det 2-0 til bortelaget, etter scoringer av Joachim Soltvedt og Kristoffer Nesse Stephensen. Herrem hadde sjansen til å øke til 3-0 rett før pause, men brente straffen han skaffet selv.

— Det var en horribel, elendig straffe. Du skal aldri ombestemme deg i tilløpet, men det gjorde jeg her. Kanskje burde jeg ha overlatt den til Martin Ueland siden jeg ble felt selv, resonnerer Herrem i etterkant.

Han gjorde det godt igjen da han laget 3-1 19 minutter før slutt, etter at Pontus Engblom hadde gitt de lyseblå håp med sin redusering like etter pause.

— Bortsett fra de første fem minuttene i andre omgang hadde vi kontroll. Dette var en bunnsolid gjennomført kamp, der alle guttene løp som om det ikke var noen morgendag, sier Herrem.

— Dette var viktig og godt. Vi var innstilte på at vi skulle ligge samlet defensivt og kontre på dem, og det gjorde at vi faktisk burde punktert det til pause, sier Knutsen.

Publisert: