Martinsen matchvinner for Avalanche

Andreas Martinsen scoret det eneste målet da Colorado Avalanche slo Dallas Stars 1-0 i en treningskamp onsdag.

Publisert Publisert

Andreas Martinsen scoret for Avalanche. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix

Martinsen fikk ikke mer enn nesten elleve minutter på isen, men trønderen rakk likevel å markere seg. Scoringen kom på en overgang da det var spilt 8.25 minutter i første periode. Ben Smith og Mike Sislo noterte seg for målgivende pasninger.

— Det var veldig bra gjort av «Smithy» først. Han var tålmodig og ga den videre til Sislo. Jeg vet ikke helt hvordan han så meg, men pasningen fra Sislo var helt vill. Da var det bare for meg å sette pucken i åpent mål. Det var utrolig bra spill, sa Martinsen til AltitudeRadio etter kampen.

26 år gamle Martinsen fikk avsluttet på mål tre ganger - flest av alle på Avalanche. Han bokførte også én takling.

Les også

Norge til OL etter hockeydrama: - Stolteste øyeblikket i karrieren min

Må være stabil

Treningskampen var den nest siste før alvoret starter mot samme motstander 15. oktober. Lørdag får Avalanche sin siste test når de møter Los Angeles Kings.

Colorado-laget har hatt en strålende oppkjøring med fem strake seirer så langt. Martinsen har fått jevnt med istid. Derfor har han også tro på en mer stabil sesong i NHL.

— Jeg lærte utrolig mye forrige sesong. Det viktigste var hvilket nivå jeg må holde hver eneste kamp. Det er så mange gode spillere her, så man må være stabil og holde høyt nivå hver kamp. Det slet jeg litt med forrige sesong, men jeg tror jeg står bedre rustet nå, sa Martinsen.

Babylykke

Han erkjenner likevel at det har vært en tøff oppkjøring i Denver.

— Det er så mange gode spillere her. Både gamle spillereog prøvespillere. Hvis man ikke spiller sitt beste hver dag, så får noen andre sjansen, sa Martinsen.

Det er under en måned siden NHL-spilleren ble far for første gang. Olivia ble født 13. september. Babylykke er godt stoff i USA, og da blir det naturligvis spørsmål om hvordan det går med den nyfødte.

— Hun har det helt topp. Hun sover antakelig nå slik at hun kan holde oss våken i natt, lo nordmannen. (©NTB)

Publisert
  1. Ishockey