«Kjære Lars Arne Nilsen, fotballen dør litt for meg»

Doddo er lei av defensiv fotball.

Branns kamp mot Sogndal ble en søvndyssende affære. Nå etterlyser Doddo mer offensiv fotball fra Lars Arne Nilsens menn.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sogndal–Brann. På papiret et toppoppgjør, i virkeligheten en bunnkamp. Fotball servert fra absolutt nederste hylle. Rett og slett en hån mot alle supportere. Det var ingen vilje der, verken hos Sogndal eller Brann til å skape eller angripe. Alt handlet om å ødelegge for motstanderen, og akkurat det lyktes begge lag usedvanlig godt med.

Det som skulle bli en festforestilling, ble til en kvikksand-kamp. Da dommeren blåste av etter 93 redselsfulle minutter, var det nok flere enn meg som trengte å riste av seg den sjokkerende svake opplevelsen. Det som skulle være en fotballkamp minnet mer om et sammensurium av volleyball, håndball og rugby.

Det er ikke nå det gjelder sier nok begge trenerne. Det er neste år det skal skje, da skal det bli andre boller.

Eller blir det det?

Neste sesong skal det, hvis vi er så heldige, handle om å unngå nedrykk, og da blir igjen forsvar viktigere enn angrep.

Les også

Enorm Leciejewski reddet Brann-poeng

Hvis det ikke blir opprykk, så blir det samme visen om igjen. Kamp etter kamp der lag etter lag LIGGER dypt og kompakt og håper på en og annen kontring. Pasninger og samspill er av mindre betydning. Det er hjørnespark, frispark og lange innkast som betyr alt.

Brann-blogger Doddo.

Men kjære Nilsen og Bakke, fotballen dør litt for meg når alt skal handle om forsvar og dødballer. Vi har allerede mistet utallige supportere til sofakroken (og Premiere League), vi har ikke råd til å miste flere.Og hva var dette for et laguttak? Hvorfor i all verden ble Branns bestemann fra Åsane-kampen, Eirik Birkelund, vraket? Det er heller ikke lett å forstå hvorfor Erik Huseklepp måtte slite benken. Han scoret sist, var på gang og kunne utgjort en forskjell mot Sogndal.

Les også

- Jeg trener jo hver dag, så noen ganger må jeg gjøre noe spesielt

Merkelig var det også at Steffen Lie Skålevik måtte spille kant. Ble han ikke kjøpt av Brann for å gjøre det han gjorde i Nest-Sotra, for å spille spiss og score?

Å, beklager, jeg glemte igjen at det å lage mål ikke er det viktigste. Det er å unngå baklengs, og så lenge Brann ikke slipper inn mål, så lenge de ikke taper, så kan vi vel ikke klage?

Mange nye fotballvenner vant imidlertid verken Sogndal eller Brann i den tjuende serierunden.

Kort oppsummert: Ny skuffende kamp av Brann, et lag som vi forventer så uendelig mye mer av.

PS! Om noen dager har jeg nok glemt den forglemmelige kampen, og vil være fornøyd med det ene poeng vi tross alt fikk. Inntil da: Argh!

Publisert: