Elden hjelper Nordlie

<p>Advokat John Christian Elden er hentet inn for å bistå Tom Nordlie.</p>

STAVANGER 20090810:Advokat John Christian Elden (t.v.) og Einar Baardsen i Stavanger tingrett før saken mot Baardsen startet mandag morgen. Ifølge tiltalebeslutningen forledet Baardsen fotballspilleren John Arne Riise til å overføre ca 12 millioner kroner til sin private konto i SR-Bank. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
STABÆK 20091004. Fredrikstad trener Tom Nordlie intervjues etter 2-1 tapet mot Stabæk i søndagens eliteseriekamp i fotball. Stabæk vant 2-1.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

– Jeg kan bekrefte at jeg bistår ham, og at vi vil ta de nødvendige grep dersom det som mediene opplyser om styremøtet i dag skulle medføre riktighet. Det vil i så fall neppe gå stille for seg, sier Elden til VG.

Både TV 2 og VG skriver at Nordlie kan komme til å få sparken i Fredrikstad bare fire måneder etter at han ble hentet til Østfold-klubben.

FFKs nye styre ville ikke si noe om trenersituasjon mandag kveld. Tom Nordlie ledet Fredrikstads trening mandag. Han fikk da ikke lov å uttale seg til pressen.

Fredrikstad sliter økonomisk. Ifølge VG vil det koste klubben 2,5 millioner kroner å kjøpe Nordlie ut av kontrakten. Den rutinerte treneren har to år igjen av kontrakten.

47-åringen startet trenerkarrieren med Skedsmos damelag i 1987. Senere har han vært innom en rekke klubber. Han har ledet både Odd og Start til eliteserien. I 2005 ledet han Start til seriesølv. To år senere ledet han Lillestrøm til cupgull. Nordlie har også reddet Viking og Kongsvinger fra nedrykk.

Han har rykket ned med Vålerenga og Fredrikstad. To ganger ledet han Sandefjord til opprykkskvalik. I tillegg har Nordlie vært benyttet som ekspert i fjernsynet.

Det er ventet at Tom Freddy Aune blir hovedtrener i Fredrikstad dersom østfoldingene velger å avslutte avtalen med Tom Nordlie.

Avviser taleforbud

Kreditorutvalget som skal hjelpe Fredrikstad Fotballklubb ut av det økonomiske uføret avviser at de har gitt trener Tom Nordlie og det sportslige apparatet taleforbud.

«Kreditorutvalget, som jobber med å refinansiere FFK Sport AS, har registrert meldinger om at utvalget har gitt munnkurv til trener Tom Nordlie og det sportslige apparat. Dette medfører ikke riktighet», skriver leder av kreditorutvalget og advokat Bjørn Harald Borg i en pressemelding gjengitt av lokalavisen f-b.no.

Mandag ville verken trenere, sportslig ledelse eller spillere uttale seg om situasjonen i Østfold-klubben.

«Det korrekte er at utvalget og styret i FFK Sport AS er enig om at uttalelser vedrørende den økonomiske situasjon skal gis av utvalgets leder. Dette gjøres fordi man ønsker å koordinere det arbeidet som nå gjøres for å sikre FFK en fortsatt drift. Utvalget tar sikte på at resultatet av dette arbeidet skal framlegges så fort som mulig, forhåpentligvis i løpet av to-tre uker», heter det videre i pressemeldingen.

(©NTB)

Publisert: