- De har svindlet oss

<p>Supportersjefen håper Liverpool går på billigsalg.</p>

Tom Hicks (t.v) og George Gillett er på vei ut av Liverpool. Supporterleder Pål Christian Møller gleder seg over amerikanernes farvel til Anfield.
  • Christer Sævig
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Premier League:

Pål Christian Møller er leder for Liverpools norske supporterklubb med over 35 000 medlemmer. Selv om han ferierer i St. Petersburg, fikk han med seg dramaet som utspant seg i Liverpools rettssal.

– En gledens dag. Nå får vi sjansen til å tenke fremover. Vi har levd i et vakuum, disse positive nyhetene slå ut på banen også , sier Møller til bt.no.

Slakter Hicks og Gillette

Noen som neppe får julekort av nordmannen er Tom Hicks og George Gillett. De to prøvde å blokkere budet fra New England Sports Ventures i håp om å kunne kreve mer penger for klubben.

I retten onsdag fikk likevel styret i Liverpool medhold i sitt ønske om å selge klubben. Nå er eierne ferdig i klubben.

– Hicks og Gillett har bare vært en negativ opplevelse for oss. De kjøpte riktignok Torres for lånte penger, men siden har det bare vært løfter som de ikke har holdt, blant annet ny stadion. De fleste supporterne føler seg svindlet.

– Deres egen motivasjon har bare vært å selge klubben videre for mest mulig profitt. En tragedie fra ende til annen.

I kveld skal Liverpool holde et styremøte der de trolig bestemmer seg for om New England Sports Ventures tar over klubben, eller om det blir Singapore-milliardæren Peter Lim.

Supporterlederen håper ikke på en budkrig.

— Å sitte i Norge og fortelle hvem som er best for Liverpool, er vanskelig. Vi trenger ikke mest mulig penger for klubben, de går jo rett til Gillett og Hicks...

— Da er det bedre at disse pengene brukes i klubben etter at den er overtatt.

Ny stadion og nye spillere

— Jeg kjenner noen av de i styret godt og har full tiltro til dem.

- Hvorfor skal ting bli så mye bedre med nye amerikanske eiere?

— Jeg tror nok mange er avventende. For tre år siden var jeg en av mange som var optimister og lot meg begeistre av løftene til Hicks og Gillett. Nå må vi se hva de gjør først, svarer Møller.

Han håper eieren tar tak i flere situasjoner i klubben. Blant annet spillerstallen som foreløpig spiller til nedrykksplass på tabellen.

— Spillerstallen er ikke god nok for øyeblikket. Her må det investeres, vi har solgt mange spillere de siste sesongene uten å få inn gode nok erstattere, mener Møller.

En ny stadion var en av kampsakene da de forrige eierne tok over Liverpool. Den tråden håper man blir tatt opp igjen.

— Det har vært en forutsetning og helt avgjørende for at vi skal kunne konkurrere mot andre klubber økonomisk. New England Sport Ventures har allerede nevnt dette. Enten må det bygges helt nytt, eller så må Anfield bygges om, avslutter den norske supporterlederen.

Publisert: