Eksisterer egentlig Vålerenga-patriotismen?

SUPPORTERBLOGG: Det begynner å bli litt flaut. Kom dere på kamp, Vålerenga-folk. Støtt den ene klubben dere har i den øverste divisjonen.

GLISSENT: Bare 7.700 tilskuere så oppgjøret mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal søndag.
  • Jørund Johansen
Publisert Publisert
Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Oslo, Norges hovedstad og Norges største by. Burde ikke det egentlig tilsi at man skulle hatt opp til flere topplag i Norges øverste divisjon. Jo, så absolutt mener i alle fall jeg.Jeg skal være forsiktig med å sammenligne Tippeligaen med andre store ligaer i verden, men litt må vel være mulig. London har Chelsea, Arsenal og Tottenham. Madrid har både Real og Atletico. Oslo har Vålerenga, og det er det.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Et lag som så vidt klarer å henge med i toppen. Den ene året er de helt oppe, det neste står de i fare for å rykke ned. Hva er det som feiler Oslo som fotballby?

Hva er det dere ikke skjønner?

Oslo burde hatt et lag helt i toppen. Et lag som sesong etter sesong kunne kjempe om tittelen. Og Oslos befolkning burde støttet bedre opp om det laget de har. En så stor by som Oslo burde i alle fall klare å stille med mer enn 7700 mennesker mot Glimt.

Helt greit, det var kanskje ikke den kampen i sesongen man hadde mest lyst til å gå på, men 7700 er veldig få på en så stor stadion. Skjønner dere ikke at alt innen fotballen har ringvirkninger?

Går folk på kamp så skjer det flere ting. Spillerne føler noe ekstra. Klubben tjener mye ekstra penger. Klubben kan så være med å kjempe i toppen. Det er like mye folkets ansvar som klubbens for at de skal henge med i toppen.

Rosenborg fylte Ullevaal

Ta kampen mot Rosenborg som eksempel. Fullsatt Ullevaal. Fantastisk stemning over hele fjøla. Men Pål André Helland har helt rett. Det var ikke Vålerenga som fylte opp stadion, det var Rosenborg, ene og alene. For det var Rosenborg som gjorde det attraktivt å gå på kamp i Oslo.

11 315 mennesker i snitt i år på Ullevaal, det er for dårlig. Folk i Oslo skuffer meg veldig. Jeg blir trist når jeg tenker på det. Det må da vel være gøy å gå på kamp i en slik storstue når laget ditt gjør det så bra? Vålerengas mange tilskuere har vel ingen unnskyldninger for å ikke gå på kamp i år?

Hvor er stoltheten til klubben? Det må vel være nok skapsupportere når de klarer å fylle Ullevaal mot Rosenborg. Er det ingen som har skikkelig tilhørighet til klubben? Er det bare gøy når de store gutta kommer på besøk? Jeg sitter igjen med flere spørsmål enn svar når jeg tenker på dette. Så vær så snill, svar meg hvis du kan.

Eksisterer Vålerenga-patriotismen?

Det virker ikke som om patriotismen til Enga, Norges hovedstadslag, eksisterer. Rolig, rolig, jeg henger ikke ut klanen nå. De er fantastiske i mine øyne. Jeg skal ikke erte på meg de gode supporter-gruppene vi har i Norge. Men hva med den "vanlige" mannen i gata? De har vel ingen andre å holde med?

Jeg kan ikke tenke meg til at resten av Oslo går på 3. divisjonskampene til Lyn. Og i hvert fall ikke 4. divisjonskampene til Manglerud Star Toppfotball.

De har kanskje hockey i Oslo, men burde hockey være en idrett som danker ut fotballen i Norge?

Vålerenga som fotballklubb gjør vel ikke en god nok innsats selv. Rosenborg er nok en gang et lag jeg trekker frem som eksempel. Se hvordan de har fått folk på kamp igjen. Vålerenga har tidligere sagt at de gir spesialtilbud på sesongkort og DNB gir tilbud til sine kunder for å få folk på kamp. Idioter hele gjengen. Det er ikke så enkelt.

Vi mennesker er så primitive at vi vil ha ekstra goder for å gå på kamp. Ikke ting som er så enkelt som billettprisen. Vi vil ha en ting til. Enten det er pizza eller taco for en tier, eller en liten øl på tribunen.

Slike ting trekker nok enda flere folk. Billige billettpriser burde det til enhver tid være hvis de skal ha folk på stadion.

Ikke bare når det er Norway Cup

Brann slår dere faktisk nesten på antall tilskuere per kamp. La meg bare slå fast at Brann spiller i OBOS-ligaen.

Den bør svi for Oslo som fotballby, Oslo som hovedstad. Det hele begynner å bli litt flaut. Kom dere på kamp. Støtt den ene klubben i den øverste divisjonen dere har. Alle elsker å slå Vålerenga, og da bør jo dere elske å gå på kamp for å se enga slå alle andre.

Ikke vis dere fram når det er Norway Cup, eller når Rosenborg kommer på besøk. Støtt Klanen. Støtt Vålerenga. Støtt norsk fotball.

Publisert
  1. Supporter
  2. Vålerenga Fotball

Les mer om dette temaet

  1. Ti råd til en fotballby med en ubrukelig størrelse i fotballsammenheng

  2. − Oslo er ingen idrettsby

  3. Derfor gir Oslos innbyggere blaffen i fotball

  4. Oslo er ingen fotballby

BT anbefaler

Han ville skrive om strøm. Så sa hans tre år gamle datter noe som skremte ham.

Forfatter Runar K. Dahle har skrevet det som er blitt omtalt som en «cybergrøsser».

LES SAKEN