Rindarøy lever ut drømmen

<p>Knut Olav Rindarøy (25) syntes det var tungt å forlate MFK mens laget slet i bunnen. Men han angrer ikke på valget.</p>

Knut Olav Rindarøy tok en pause fra Deportivo. Denne uken er det landslaget som gjelder.
Knut Olav Rindarøy og samboeren venter barn.
  • Lars Anders Vestad
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter La Liga:

Mens hans tidligere lagkamerater i Molde spilte mot Kongsvinger søndag, satt Rindarøy på benken mens Deportivo La Coruna spilte mot Real Madrid.

Nå er han tilbake i Norge igjen, for å forberede seg med landslagstroppen til bortemøtet mot Kypros fredag og privatlandskampen mot Kroatia over helga.

– Det er herlig å være på norsk jord igjen. Jeg trives godt på samlingene med landslaget, og håper i det lengste å få litt spilletid. Det skal vel noe til for at det skjer i kampen mot Kypros, men kanskje jeg får spille litt mot Kroatia, sier han.

Kjæresten på plass

Overfor Romsdals Budstikke forteller Rindarøy at han og kjæresten, Camilla Møller, har funnet seg godt til rette i den spanske havnebyen La Coruna. Etter venstrebackens overgang til Deportivo i august, har paret fått seg både bil og bolig.

– Vi leier et hus litt utenfor byen akkurat nå. Camilla kom flyttende for ei tid tilbake, og vi trives godt foreløpig, sier han.

På en vanlig dag står 25-åringen opp i nitida på morgenen og går tur med hunden. Deretter setter han seg i bilen og stikker på treninga som begynner 10.30. I 13-14-tida forlater han treningsanlegget og drar hjem igjen til kjæresten.

– Når jeg ikke trener, tar jeg vare på Camilla og finner på ting med henne, sier han.

Samboeren er for øvrig gravid og venter barn i januar.

Lærer seg spansk

Samtidig med at han har funnet seg godt til rette – både privat og på jobben – er Rindarøy godt i gang med å lære seg det spanske språket. I øyeblikket går han på språkkurs to til tre ganger i uka, og er i ferd med å få på plass de mest nødvendige frasene.

– Foreløpig er det bare de helt grunnleggende ordene jeg behersker. Sånt som måneder og dager, og selvfølgelig det å telle. Nå klarer jeg faktisk å telle til 39 , sier han lattermildt.

(Artikkelen fortsetter)

Juan Carlos Valeron, Deportivos store stjerne. (Foto: Digitalsport)

Selv om han ikke behersker språket til det fulle, kommer Rindarøy godt overens med sine nye lagkamerater. Han trekker fram lagets største stjerne, Juan Carlos Valeron, som den mest imøtekommende av dem alle.

– Det er mange profiler i denne klubben, men jeg har ikke sett noen tegn til nykker. Valeron, for eksempel, er vel den største stjerna av dem alle, og samtidig er han den som smiler mest. Han har tatt godt vare på meg siden jeg kom dit. Samtidig er han glad i å kødde med meg siden jeg kommer fra Norge , sier han.

Tung MFK-exit

Valeron er for øvrig ikke bare en hyggelig fyr. Ifølge Rindarøy, er han den mest kreative spilleren han har spilt med/ mot.

– Det er helt sprøtt. Han ser rom og finner åpninger få eller ingen andre er i stand til. Når vi spiller firkant på trening så havner han aldri i midten, for å si det sånn.

Selv om Rindarøy har funnet seg godt til rette nordvest i Spania, legger han ikke skjul på at det var tøft å forlate Molde.

– Jeg følte det var et helt riktig valg, men jeg skulle helst dratt mens laget lå høyere på tabellen. Det er ikke noe kjekt å stikke når det går dårlig. Molde er tross alt klubben i mitt hjerte, sier han.

Måtte vente

Etter å ha gjennomført en glitrende sesong i 2009, forventet de aller fleste at gossingen skulle forsvinne da overgangsvinduet åpnet i januar i år. Everton ble blant annet nevnt som en het kandidat til venstrebackens signatur, men ingenting skjedde.

– Det var tungt. Jeg har alltid hatt lyst til å dra ut, og håpet virkelig det skulle skje i januar. Da det ikke ble noe av, var det litt vanskelig. Jeg var ikke helt tilfreds med situasjonen, og folk merket det kanskje litt på meg, sier han.

Nå er han imidlertid fornøyd, selv om det gamle storlaget fra La Coruna ikke har innfridd i La Liga. Etter seks kamper ligger Deportivo desidert sist på tabellen med tre poeng. Den første seieren med laget har Rindarøy fortsatt til gode å oppleve.

– Det er såpass tidlig i sesongen ennå at det ikke er noen panikk i laget. Men det var litt dårlig stemning etter at vi ble rundspilt av Real Madrid i helga. Ellers har vi hatt mye «stang ut». Vi har spilt tre uavgjortkamper, og blant annet mot Getafe burde vi ha vunnet klart, sier han.

Drømmen i oppfyllelse

Selv om Deportivo La Coruna har vært nær seier i tidligere kamper, var det stor nivåforskjell da laget møtte Real Madrid på ærverdige Santiago Bernabeu.

Siste helgs oppgjør mot José Mourinhos stjernegalleri, beskriver Rindarøy som en stor opplevelse.

– Santiago Bernabeu er den råeste stadion jeg har vært på. Mens andre stadioner går skrått utover, gikk denne rett opp. Dermed holdt den godt på det vanvittige trøkket fra publikum.

25-åringen ble sittende på benken hele matchen, men syntes til slutt at det var like greit. Deportivo tapte 6-1, og var aldri i nær— heten av å tukte superstjernene fra hovedstaden.

– Etter hvert som målene rant inn, sank jeg bare lenger og lenger ned i stolen. Men jeg må innrømme at det var spesielt å se når motstanderne kom inn på banen. Spillere som Sergio Ramos, Ronaldo og Pepe kom løpende forbi. Jeg har jo vært stor fan av La Liga lenge, så dette er absolutt drømmen, sier han.

Publisert: