Mer kasttrening for Thorkildsen i vinter

<p>– I sesongen som var ble det for mange og lange perioder uten skikkelig kasting.</p>

Publisert Publisert

Norway's Andreas Thorkildsen competes in his men's javelin throw qualification during the London 2012 Olympic Games at the Olympic Stadium August 8, 2012. REUTERS/Kai Pfaffenbach (BRITAIN - Tags: OLYMPICS SPORT ATHLETICS) Foto: KAI PFAFFENBACH

Andreas Thorkildsen kommer ikke til å gjøre store forandringer i treningsopplegget før 2013-sesongen bortsett fra å kaste mye mer.

– Det som blir viktig er at Andreas får kastet så mye som mulig, både i vinter og i periodene mellom konkurransene til sommeren. Det er selvsagt også veldig viktig at han holder seg skadefri, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Etter at det norske spydhåpet avsluttet sesongen etter Diamond League-stevnet i Stockholm, har han ikke gjort stort. Oppkjøringen til neste sesong starter 1. november, og Martinsen forteller til NTB at det meste av treningen kommer til å foregå i Oslo med noen perioder i San Diego i USA.

Thorkildsen mistet både EM— og OL-tittelen sin i løpet av sommeren. Han ble først uten medalje i Helsingfors-EM, men skuffelsen var enda større da han bare klarte 6.-plassen i OL-finalen i London.

– I sesongen som var ble det for mange og lange perioder uten skikkelig kasting. Slik var det i sommer, men delvis også i vinter. Han fikk bare kastet en skikkelig økt i en periode på seks uker mellom EM og OL, og det var ikke bra nok, forteller Martinsen.

Småting

Sist vinter var det en del småting som gjorde at Thorkildsen ikke fikk teknikken til å sitte som den skulle.

– Jeg vil ikke si at det var skader, men en del små fysiske utfordringer. Fysisk var han i veldig god form, men for få kast gjorde at teknikken ikke kom på plass, og dermed ble det for ustabilt, forklarer Martinsen.

Treneren sier at på grunn av en liten smell i låret under EM-finalen i slutten av juni, havnet ikke Thorkildsen i noen ønskeposisjon før OL.

– Det var noe på gang før EM, men så kom den lille lårskaden som gjorde at det ikke ble noe kasting å snakke om før OL. Vi gjorde det vi kunne før vi reiste til London, men det ble mye grums og tull, og jeg må vel bare innrømme at verken Andreas eller jeg hadde den største tryggheten inn mot mesterskapet på Olympiastadion i London, innrømmer Martinsen overfor NTB.

Grundig gjennomgang

Før 2013-sesongen kommer Martinsen i samarbeid med Norges Friidrettsforbund til å påse at Thorkildsen får skikkelig og solid medisinsk oppfølging. Han må for all del unngå skader.

– Vi må også gjøre en grundig gjennomgang av det tekniske i forbindelse med både trening og konkurranser. Dette er viktig, for det er det tekniske som avgjør hvor langt han kan klare å kaste, sier Martinsen.

Derfor kommer de til å studere treningen de har vært gjennom det siste året med tanke på å finne ut hva Thorkildsen gjør når han har vondt.

– Vi har så vidt snakket om disse tingene, men foreløpig har vi ikke gjort noen konklusjoner. Jeg vet derfor ikke om vi kommer til å forandre på ting rent trenings- og teknikkmessig, eller om vi rett og slett må satse på å bli enda mer presise i det vi gjør, sier Åsmund Martinsen.

Han legger til at han, sammen med Thorkildsen, er temmelig sikker på at de vet hvorfor ting ble som det ble denne sesongen.

– Vi må være enda mer nøye i alt vi gjør. Vi må også se på totalbelastningen både trenings- og konkurransemessig, og så må vi bli enige om veien videre før vi starter opp igjen for fullt om en måned, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

(©NTB)

Publisert