Politiet: Nicki Bille forsøkte å kaste opp på politikvinne

Den tidligere RBK-spissen i retten i København i dag.

TILTALT: Nicki Bille Nielsen, her fra tiden i RBK, er i retten i København i dag.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Rettssaken mot eks-Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen startet i København i formiddag.

27-åringen er tiltalt for tre forhold etter en bytur i København natt til 18. april i fjor, skriver Ekstra Bladet.

  • Han skal ha vist støyende og voldelig atferd, blant annet ved å sparke til en sykkel og en parkeringsautomat.
  • Han er videre anklaget for å legge hindringer i veien da to betjenter ville anholde ham.
  • Det kanskje alvorligste tiltalepunktet går på vold eller trusler mot «tjenestemann i funksjon». Bille Nielsen er her anklaget for å ha bitt en politikvinne i armen under transporten fra Antonigade til politistasjonen i København sentrum.
Les også

Nicki Bille tiltalt for vold mot politiet

— Ville fremprovosere oppkast

Bille Nielsen nekter for to av tre forhold. Han erkjente i sin forklaring i retten at han sparket til parkeringsautomaten og en sykkel, men han nekter for å ha motsatt seg arrestasjon og for å ha bitt politibetjenten.

I politibetjentenes forklaring ble Bille Nielsen beskrevet som vill og rabiat.

— Han virket som en tikkende bombe. Han var helt rasende, og jeg tenkte at dette kom til å ende med slåssing, sa den ene politibetjenten i retten.

Politikvinnen som skal ha blitt offer for Bille Nielsens bitt, forklarte seg slik:

— Jeg satte meg i baksetet. Han var aggressiv og sur. Han tørket snørr i nakkestøtten, og jeg ba ham la være. Jeg tok min høyre hånd og førte hans hode vekk fra setet. Han bet i min høyre arm. Så ropte jeg at han ikke skal bite meg, forklarte politikvinnen.

Deretter skal politibilen ha stoppet for å få kontroll på situasjonen. Da skal Bille Nielsen ha fortsatt med verbal utskjelling.

— Nicki Bille sa at jeg var maktsyk og at jeg skulle få «dritt». Han prøvde på oppkastbevegelser og prøve å kaste opp på meg, sier betjenten.

Les også

Nicki Bille klager inn politiet

— Fikk sjokk av peppersprayen

27-åringen, som nå spiller i franske Évian, forklarte at han hadde vært i en påskelunsj og var ifølge seg selv «halvfull» etter å ha drukket fem-seks enheter.

— Jeg sparket til en parkeringsautomat og en sykkel, men jeg flippet ikke helt ut. Det var snakk om overfladiske spark. Det var dumt, og jeg gikk vekk. Én tok fatt i min arm. Jeg var opprørt, så jeg fjernet armen min og sa «fuck off», forklarte Bille Nielsen.

Han beskrev seg selv som å være i en opprørt stemning forut for episoden i Antonigade i sentrum av København.

— Først oppdaget jeg ikke at det var politiet. Jeg var inne i meg selv og ville bare vekk derfra og hjem. Så ble det tatt hardt tak i meg, og derfra eskalerte det. Jeg vet ikke om politiet oppfattet det annerledes. Jeg fikk pepperspray mot meg, forklarte han.

Bille Nielsen sier at han fikk sjokk av sprayen, og at det måtte ha fått ham til å spenne seg i kroppen. Han sier at han ikke ønsket å kjempe imot politimennene. Det er etter at Bille Nielsen kom inn i politibilen at bittet skal ha skjedd.

— Jeg har ikke bitt kvinnen. Da jeg lå nede ved midtkonsollen med armen hennes over mitt ansikt, sa hun at jeg hadde bitt henne. Jeg vet ikke om hun har merket en tann. Hun sa «du skal fanden ta ikke bite», og jeg svarte at det hadde jeg heller ikke gjort.

Vold mot offentlig tjenestemann har en strafferamme på fengsel i åtte år. Det er dog ikke ventet at en eventuell straff vil være så streng. Lignende tiltaler i Danmark har endt med en straff på opp mot tre måneder i fengsel eller samfunnsstraff.

Det er varslet dom i saken i løpet av torsdag.

Publisert: