Kaggestad tror på Kristoff: - Stor prestisje å vinne

Lørdag kjemper nordmannen om en av de gjeveste titlene i sykkelsporten.

Alexander Kristoff er blant favorittene i Milano-Sanremo. Sykkelekspert Johan Kaggestad mener nordmannen kan gjenta triumfen for to år siden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror Alexander Kristoff kan gjenta suksessen fra 2014 og vinne lørdagens vårklassiker Milano — Sanremo.

28-åringen fra Katjusja har presentert seg før i det rundt 300 kilometer lange rittet, og han kom på 2.-plass sist år.

— Dette er den første virkelig store av de fem monumentene, og det er spurternes store dag. Dette er en av sykkelsportens store dager, og det er forbundet med stor prestisje å vinne. Det er mange som har tenkt å vinne også dette året, og Alexander er helt klart en av dem, sier Kaggestad til NTB.

Les også

Arctic Race of Norway på vei til Svalbard

Ikke med

Fjorårsvinner John Degenkolb ble nedkjørt av en bil og skadd under en treningsleir i januar og stiller ikke. Det mener Kaggestad er synd både for Degenkolb og Kristoff.

— Det kommer ikke til å smelle før den siste timen. Først da kommer de kjente bakkene Cipressa og Poggio. Det er først da at utfordrerne kommer fram, mener Kaggestad.

Han tror det er minst like stor sjanse i år som så ofte før at det vil ende i en spurt.

— Det er alltid en eller to av de rene spurterne som vil sitte igjen etter Cipressa og Poggio. Milano - Sanremo er et svært fascinerende ritt.

Kjent ståsted

Kaggestad tror at det også i år vil bli en kamp mellom dem han omtaler som «ryttere med stor kjørestyrke, men som er litt svakere i spurten» og «de rene spurterne».

— Peter Sagan, Fabian Cancellara, Greg Van Avermaet og Edvald Boasson Hagen er blant de første. Nacer Bouhanni, André Greipel og Fernando Gaviria er blant de siste. Ryttere som Michael Matthews (sølv i VM sist år) og Alexander Kristoff kan du putte i begge kategorier, sier Kaggestad.

Kaggestad poengterer at Van Avermaet har vist storform hittil i sesongen, og han gjør spesielt oppmerksom på colombianeren Fernando Gaviria (21).

— Han ble verdensmester på bane sist år, og han vant flere ritt på tampen av forrige sesong og er allerede kaptein på sitt lag. Unggutten er en meget spennende rytter.

— Hva med Boasson Hagen?

— Jeg tror ikke at han kan vinne, men jeg tror at han kan bli blant de fem beste.

Alexander Kristoff sto over siste etappe av Paris - Nice sist helg. På de seks etappene han kjørte ble det tre plasseringer blant de fire beste, med 2.-plass som best.

(©NTB)

Publisert: