Ødegaard benket i Arsenal-seier mot Villa

(Arsenal-Aston Villa 3–1) Martin Ødegaard (22) spilte de 23 siste minuttene da Arsenal tok tre viktige poeng mot tabellnabo Aston Villa. Det var første gang etter overgangen fra Real Madrid at nordmannen ikke startet for London-klubben i Premier League.

 • Joachim Baardsen, VG
Publisert Publisert

Med Ødegaard på benken styrte midtbanekollega Thomas Partey (28) inn 1–0 for Arsenal med skulderen midtveis ut i første omgang. Sekunder før pause økte Pierre-Emerick Aubameyang (32) til 2–0 da han satte returen fra sin egen, misbrukte straffe i mål.

Før andre omgang endret Aston Villa-manager Dean Smith (50) formasjon fra 5–3–2 til mer offensive 4–3–3, uten at det ga tellende resultat. I stedet kontret Emile Smith Rowe (21) inn 3–0 for vertene drøyt ti minutter etter sidebyttet, før 20-åringen Jacob Ramsey limte et skudd i vinkelen for bortelaget kort tid før slutt.

– Vi må fortsette å kjempe og holde intensiteten høy. Det gjorde vi i dag, og slik må vi fortsette for å få resultater, sier Partey i et intervju vist på TV 2.

FORTVILTE: Manager Dean Smith ledet Aston Villa mot Arsenal.

Viktige poeng

Aston Villa kom aldri nærmere enn reduseringen fra Ramsey, og tapte dermed terreng til Arsenal på tabellen. Ødegaards lag avanserer til 9. plass med de tre ferske poengene, mens Birmingham-klubben til manager Smith forblir på 13. plass.

– Vi gjorde en veldig dårlig første omgang. Det var ikke gjenkjennbart for oss som Aston Villa-lag. Vi ble utkjempet fysisk. Det er veldig uvanlig oss, sier manager Smith, som var mer fornøyd med annenomgangen.

Trenerkollega Mikel Arteta (39) ga Alexandre Lacazette (30) sjansen fra start i Arsenal-angrepet etter overtidsscoringen i 2–2-matchen mot Crystal Palace forrige runde. Franskmannen takket for tilliten med en enorm innsats som bidro til seieren.

Etter å ha åpnet Premier League-sesongen med tre strake tap, har Arsenal nå tatt 14 av 18 mulige poeng på de seks seneste kampene.

– Det som gleder meg mest er måten vi startet kampen på, hvordan vi fortsatte den, innstillingen vår, hvordan vi såret dem, hvordan vi angrep dem og at vi var skikkelig aggressive. Vi vant alle dueller, vi var kreative og vi utgjorde en trussel. Jeg er veldig stolt av laget i dag. Det er sånn som dette vi må spille, med denne innsatsen og sulten. Det er da vi er gode, sier Arteta.

Rolig dag for Ødegaard

Med Erling Braut Haalands skadeforfall til Norges skjebnekamper mot Latvia og Nederland om tre uker, blir Ødegaard igjen en ekstremt viktig brikke for det norske landslaget.

Fredag så drammenseren kompisene i Arsenal styre oppgjøret mot Villa etter å ha startet de seks foregående kampene i Premier League – før han selv kom inn og fikk trillet litt ball på tampen. Ødegaard hadde et frekt frisparkforsøk etter innhoppet, men fikk lite å jobbe med offensivt bortsett fra det.

Arsenals neste match er hjemme mot Leeds i ligacupen førstkommende tirsdag. Deretter venter Leicester og Joshua Kings Watford i Premier League før VM-kvalikkampene med Norge.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. Arsenal
 3. Aston Villa FC
 4. Martin Ødegaard
 5. Fotball
BT anbefaler

Her blir det gigantkonsert for 45.000 bergensere

Godshavnen på Dokken blir åsted for den største konserten i Bergens historie.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er ein vemodig jobb å rydde etter eit liv

 2. Her heises Hege (43) ned fra Ulriksbanen. – Nå vet jeg endelig hva som skjer hvis den stopper.

 3. Væpna politiaksjon på Damsgård: – Svært skremmande

 4. – Regjeringen stikker hodet i sanden

 5. – Ingen edruelige eller ansvarlige styrer vil sitte og se på at man bare blir dårligere og dårligere

 6. WHO: Råder folk over 60 år til å utsette reiser