Snowboard-Silje legger opp - gravid med hockeykjæresten

Silje Norendal (27) avslutter karrieren som snowboardkjører. Norges brettdronning er gravid og vil få sitt første barn med sin ishockeykjæreste Alexander Bonsaksen (33).

GÅR FOR UTVIDELSE: Silje Norendal (27) og Alexander Bonsaksen (33) har holdt sammen siden før Sotsji-OL for snart syv år siden. Nå legger snowboardkjøreren opp for å bli gravid med ishockeyspilleren. Bildet er fra sommeren 2019. Foto: Trond Solberg

 • Øystein Jarlsbo, VG
Publisert Publisert

– Jeg er gravid. Det kommer mot sommeren, bekrefter Silje Norendal med tanke på fødselen overfor VG.

Silje Norendal pådro seg bruddskader i leggen og ankelen under oppvarmingen til slopestylesemifinalen i US Open i Vail i februar. Etter å ha bitt operert i USA, oppsto det etter hvert komplikasjoner der hun hadde fått satt inn skruer og «plater» i benet.

Bruddene ville ikke gro skikkelig. I sommer fikk hun fjernet brorparten av dette, i håp om at de tiltagende smertene skulle gi seg.

– Det har vært over fem måneder med vondt hele tiden, når jeg bare går og gjør hverdagslige ting – som å gå i butikken og skulle bære en handlepose hjem, uttalte hun til VG i juli for seks måneder siden.

Etter flere legekonsultasjoner den siste tiden, har Silje Norendal besluttet å legge opp som snowboardkjører på internasjonalt nivå.

– Men denne beslutningen har egentlig ikke med skaden å gjøre, understreker hun.

Norendal, som blant annet har vunnet X Games-gull fire ganger, hadde planlagt å delta i sitt tredje OL i februar 2022. Før 2018-OL i Pyeongchang ga hun overfor VG uttrykk for at hun kunne komme til å slutte før det.

Les også

Undersøkelse avslører X-faktor for X Games

I Sør-Korea for snart tre år siden tok hun 4. plass i slopestyle og 6. plass i Big Air i sitt andre OL. Silje Norendal, som ifølge skattelistene hadde en inntekt på en million i 2019 og en formue på 12 millioner, deltok første gang i OL i Sotsji 2014. Da endte hun på 11. plass i slopestylefinalen.

SISTE OL: Silje Norendal deltok i Sotsji-OL 2014 og OL i Sør-Korea (bildet) for snart tre år siden. Planen hennes var OL nummer tre i Beijing i februar 2022. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen har vært kjærester i mange år. Etter å ha forlovet seg, planla de bryllup i Toscana sist sommer. Det avlyste de i mars, etter coronavirusutbruddet i Italia og nedstengningen av Norge. Ishockeylandslagets veteranback Alexander Bonsaksen spiller for det finske toppserielaget KooKoo, der han er kaptein. Hans nåværende kontrakt går ut etter sesongen 2021/22.

Publisert
 1. Silje Norendal
 2. Vintersport
 3. Alexander Bonsaksen
 4. X Games
 5. Snowboard
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Smittetallene øker etter denne kvelden: – Det var svett og klamt

– Det var ingen form for smittevern der, utover en flaske antibac ved inngangen, sier Even Berntsen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Island stenger ned på nytt

 2. Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

 3. Stjernearkitekt Todd Saunders har brukt år på å gruble ut huset. – Jeg tror folk vil leve enklere.

 4. Det måtte en bergenser til for at Antonio skulle forlate Italia. 30 år senere er han et varemerke i Bergen.

 5. Smittetallene øker etter denne kvelden: – Det var svett og klamt

 6. Fem myter om antibiotika. En av dem kvier legen seg for å avsløre.