Jeanette Hegg Duestad sprakk på vei til OL-medalje

TOKYO (VG) Jeanette Hegg Duestad (22) lå an til OL-medalje da hun sprakk helt på slutten av finalen i rifleskyting. For andre gang i OL ble hun nummer fire.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det er vondere når det er så nært. Akkurat nå hadde det vært bedre å bli nummer syv eller åtte, sier hun til norske media etter finalen i Tokyo.

– Det er litt kjipt når jeg har prestert 100 prosent her. Jeg er ikke offensiv nok på det ene skuddet, sier Duestad om et skudd som ga bare 8,6 poeng og som skulle bli skjebnesvangert.

– Du ser idet det smeller at skuddet ikke går inn - men det er ikke noe du kan gjøre med det.

Norges håp kom med et nødskrik med til finalen - men der viste Jeanette Hegg Duestad skyting på øverste hylle.

Sveitseren Nina Christen tok gull etter at russiske Julia Zykova også sprakk og måtte nøye seg med sølv.

22 år gamle Duestad skyter sitt første OL og er kjæreste med en av de andre OL-skytterne, Henrik Larsen.

Finalen på 50 meter rifle helmatch besto av 45 skudd - fordelt på 15 på kne, 15 liggende og 15 stående.

Duestad lå som nummer seks etter kne, ikke langt bak teten. Og på liggende skjøt hun seg opp til 2. plass i løpet av de fem første skuddene. Hun fortsatte med gode kneserier og var nummer to før stående, 0,9 poeng etter ledende Julia Zykova.

Les også

Hovland ute av medaljekampen: – Det må et under til

Hun åpnet veldig bra i stående, men fikk 9,5 og falt ut av pallen. Før de siste fem skuddene lå Duestad 0,1 poeng fra bronsen. Men på det andre skuddet sprakk Duestad og fikk bare 8,6. Dermed røk medaljen.

22-åringen kommer fra Revetal i det gamle Vestfold og har fra før 3. plasser både fra EM og verdenscup.

Hun drømte som lita jente om å være med i sprangridning i OL - men har i stedet blitt skytter i verdensklasse. Men hun har hesten «Inez» og bruker fortsatt mye tid på hest.

– Jeanette er et fantastisk skytetalent og har samtidig lagt ned masse trening for å bli så god, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen til VG.

– Hun er en veldig systematisk person - og det har hun fordel av i skytingen. Utenfor skytingen er hun også den som passer på alt foregår på rett vis på landslaget. Hun passer på oss alle og har orden i sysakene. Hun er en perfeksjonist både på skytebanen og utenfor, smiler Berg-Knutsen.

Jeanette Hegg Duestad kom med et nødskrik med til finalen. Hun tok den åttende og siste finaleplassen etter at kinesiske Shi avga mange poeng mot slutten. Alle startet på null i finalen.

Les også

Lilleputtens største kvinnegullhåp: – I en annen klasse

22-åringen har vært et stort norsk håp etter imponerende skyting i luft tidligere i OL. Hun var best i kvalifiseringen og ble til slutt nummer fire på 10 meter luftrifle.

Hun hadde 392-394-385 på kne, liggende og stående i kvalifiseringen, til sammen 1171 poeng.

Jenny Stene stoppet på 1168 - noe som ga 12. plass til slutt.

– Jeg følte aldri at jeg var i nærheten av å nå finalen, sier Stene.

PS: Landslagstrener Espen Berg-Knutsen svarer et klart «nei» på om han fortsetter fram til neste OL, som går om tre år.

Publisert