Han har kun startet én kamp. Likevel er det bare én Brann-spiller som har scoret flere mål.

Slik forklarer Peter Orry Larsen det elleville målsnittet.

Publisert Publisert

OMFAVNET: Peter Orry Larsen fikk mange gode klemmer etter å scoret Branns andre mål mot Rosenborg. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

 • Magnus Wikan
iconDenne artikkelen er over to år gammel

ROSENBORG - BRANN 1–2

LERKENDAL: Endelig fikk han sjansen han har ventet på. I skadefraværet til Kristoffer Barmen fikk Peter Orry Larsen omsider starte en seriekamp for Brann.

Tolv serierunder tok det, til tross for at 29-åringen har prestert godt hver gang han er blitt byttet innpå. Mot Stabæk scoret han som spiss, mot Sandefjord ble målet hans helt avgjørende og jammen grep han ikke sjansen mot selveste Rosenborg også.

Vi lanserer et nyhetsbrev som gir deg siste nytt om Brann: Meld deg på her

Stussen hans sørget for at Brann tok med seg tre poeng fra Lerkendal, og at Brann økte luken på tabelltopp.

– Vi er i siget. Vi er solide. Vi gjorde en veldig god bortekamp. Vi var trygge med ballen, frustrerte Rosenborg, fulgte kampplanen og vant fortjent 2–1, sier Larsen.

Scorer hver 75. minutt

Seks innhopp og en start, 226 minutter med fotball. På den tiden har midtbanespilleren scoret tre mål, ett hvert 75. minutt i snitt.

Bare Steffen Lie Skålevik har scoret flere seriemål for Brann denne sesongen.

Les også

Helland tvert etter storkampen: - Dette er kjørt. Brann tar gullet

GOD STØTTE: Nok en gang var bortefeltet fylt opp av tilreisende Brann-supportere. Etter kampen takket laget dem for støtten. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

– Det er som jeg har sagt tidligere, jeg føler meg i veldig bra slag. Det har jeg gjort en stund nå, sier Larsen.

– Hvorfor har det løsnet foran mål?

– Jeg har alltid vært en boks-til-boks-spiller, men har hatt litt ulike roller. Nå har jeg en rolle der jeg skal komme ofte inn i boksen, så når jeg spiller på et lag som skaper mange sjanser, kommer jeg til min rett, sier den tidligere Aalesund-spilleren, som ikke trodde at headingen mot Rosenborg skulle gå i mål.

– Jeg må være ærlig å si at jeg ikke trodde jeg skulle score, jeg forsøkte bare å få den mot mål. Men jeg var heldig, og den gikk inn, sier han.

Slik holder han seg skjerpet

Larsen legger ikke skjul på sesongstarten til nå har vært ambivalent. Han gledet seg over lagets strålende resultater, men også vært frustrert over mangelen på spilletid.

Les også

Råsterke Brann med utrolig snuoperasjon på Lerkendal

– Jeg har veldig lyst til at laget skal lykkes, samtidig så har jeg veldig lyst til å bidra. Det er selvfølgelig frustrerende når jeg føler at jeg har noe å bidra med, sier Larsen, som var fornøyd med at han igjen fikk bevist nettopp det.

– Hvordan klarer du å holde deg skjerpet?

– Det er bare å takle skuffelsen, gå videre og jobbe knallhardt. Jeg synes jeg har vært flink til å være klar de gangene jeg har fått muligheten, og det var jeg i denne kampen også.

Får ros av kapteinen

Hans gode holdninger blir lagt merke til av lagkameratene.

– Han er helt utrolig. Han klager aldri, selv om han sitter på benken. Hatten av for ham, sier kaptein Vito Wormgoor, og legger til:

– Det er helt latterlig. Han trener hardt og griper sjansen hver gang han får den. I denne kampen var han banens beste, synes jeg.

GOD STEMNING: Deyver Vega, Steffen Lie Skålevik og oppmann Raymond Sanden jubler etter kampslutt. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Les også

Nå er Brann favoritter til å vinne gull!

Nederlenderen synes Larsen er altfor god til å sitte på benken, men at det også gjelder flere Brann-spillere. Han trekker frem Deyver Vega, en spiller som heller ikke har fått mye tillit så langt.

– De trener bra, spiller bra. Vi har en god del sånne spillere nå, sier Wormgoor.

Men bare elleve av dem kan starte kamper.

– Vi har ikke en stor spillergruppe, men akkurat nå er den stor nok til at vi har gode erstattere når noen er skadet. Peter gjorde en kamp. Det gjør han stort sett hver gang, konkluderer trener Lars Arne Nilsen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Sakene flest leser nå

 1. Direkte nå: Siste nytt om koronasituasjonen

 2. 60-åring bosatt på Frekhaug omkom i ulykke

 3. – Ser jeg hvit ut? Snakker jeg gebrokkent?

 4. Politiet: – Bil snudde og kolliderte

 5. Bergensrederiet KGJS skal ikke lenger drive skipene sine selv

 6. – Eg hatar kattar

 1. SK Brann
 2. Peter Orry Larsen
 3. Rosenborg BK
 4. Eliteserien
 5. Lars Arne Nilsen