Dette er Petter Solbergs plan for VM-seier på Lånkebanen

Petter Solberg håper at han endelig kan ta en seier på hjemmebane på femte forsøk.

Publisert Publisert

Petter Solberg gikk banen på Lånke fredag ettermiddag sammen med sønnen Oliver, som også kjører rally og rallycross. Foto: Erling Skjervold

  • Charlotte Ø. Sundberg
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– I to år har jeg sagt at det er en drøm å vinne på Lånkebanen. Det har gått til helvete. Så nå skal jeg bare kjøre og ta det steg for steg, sier Petter Solberg. Dette blir hans femte forsøk på å kjøre inn til seier i VM i rallycross på Lånkebanen. Tidligere er en andreplass det beste Solberg har prestert på banen i Stjørdal.

I fjor røk Solberg ut etter en dramatisk semifinale da Andreas Bakkerud og Solberg begge kjørte i jokeren, og Solberg ble presset ut. Nå har østfoldingen lagt en plan for å unngå at noe lignende skal skje under årets VM-runde.

– Jeg skal holde fokus og være beredt på alt som kan skje. Jeg må være mer kynisk og enda tøffere selv. Jeg har kanskje vært litt for snill, sier Solberg, som er veldig tent for å endelig ta en seier på hjemmebane.

– Det hadde vært veldig gøy å holde fokus her. Jeg er kjempetent, sier Solberg. Fredag ettermiddag gikk han rundt banen sammen med sønnen Oliver, som også konkurrerer i rally og rallycross. Trening står på timeplanen fredag kveld, før det er oppvarming lørdag. Søndag skal sjåførene kjempe om seieren i finalen.

Les også

Guro begynte med bilsport da hun var 9 år. Nå skal hun gi full gass under VM-runden på Hell

Les også

Andreas Bakkerud kjører bil foran titusenvis av tilskuere. Premiepengene dekker knapt hotell og reise.

Konkurrerer mot svenske

VM-runden på Lånkebanen er den femte av tolv runder. Solbergs beste plassering så langt i år fikk han i Belgia da han kjørte inn til en andreplass. Svenske Johan Kristoffersson, som også kjører for Volkswagen, leder førermesterskapet så langt i år. Han ligger 25 poeng foran Solberg, som er på en fjerdeplass. Andreas Bakkerud ligger på en tredjeplass sammenlagt. Svensken vant også fjorårets VM i rallycross, så han er en tøff motstander for nordmennene.

– Han har kjørt bra og har hatt bedre hell og flyt enn meg. Jeg lå godt an også i Silverstone, men det var detaljer som manglet for min del, sier Solberg.

Foran årets VM-runde på Lånkebanen har to svinger på banen blitt utbedret. Det mener Solberg har gjort banen enda bedre.

– Nå er det en av de beste banene i VM. Banen er bedre både for publikum og for sjåførene. Det er høy standard, sier han.

Les også

Snart blir det én stor forandring på VM i rallycross på Lånkebanen

Les også

Jakter VM-suksess med ny superbil og millionbudsjett: – Ingen i Norge har en bedre bil enn meg nå

Positiv til elbiler

Før runden på Lånkebanen ble det klart at det skal konkurreres med elbiler i VM i rallycross fra 2020. Det mener den tidligere VM-vinneren kan være positivt for sporten.

– Det blir større sjanser for yngre sjåfører når det blir flere biler. Akselerasjonen til bilene blir også bedre. det blir annerledes for publikum når lyden av motorene forsvinner, men vi må se hvordan det blir. Jeg mener det er veldig spennende, sier Solberg.

Publisert
  1. Rallycross
  2. Petter Solberg
  3. Andreas Bakkerud
  4. Elbil
  5. Rally