Trønder valgt til ny leder i alpinkomiteen

Ola Evjen (54) ble oppfordret til å søke på jobben.

Ola Evjen (t.v.) er valgt til ny leder av alpinkomiteen i Norges Skiforbund. Her sammen med skipresident Erik Røste. Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB scanpix

Ettersom leder og nestleder hadde trukket seg fra sine verv, måtte Norges Skiforbund arrangere ekstraordinært ting. I løpet av den drøye halvtimen tinget varte ble Ola Evjen (54) og Dagfinn Neteland (57) valgt til ny leder og nestleder i alpinkomiteen.

Les også

Norge vurderer å søke VM i alpint

Ola Evjen har blant annet sittet i alpinkomiteen i Sør-Trøndelag de siste ti årene. Også Dagfinn Neteland kjenner alpinmiljøet godt, og har hatt rollen som aktiv, trener og leder i flere år.

Takker for tilliten

Til NTB sier den nye lederen at han takker Ski-Norge for tilliten.

– Sammen med resten av alpinkomiteen, administrasjonen og Alpin-Norge skal vi dra lasset sammen fremover. Det var betryggende at fagmøtet i alpint var samstemte, og det ser ut til at dette kan gi oss en trygg og god start. Dette skal vi bygge videre på, og ser jeg veldig frem til oppgaven som venter, sier Evjen.

Han sier til VG at han ble spurt om å ta jobben før tinget.

– Flere oppfordret meg til det. Så trengte jeg definitivt litt tid på å bestemme meg. Det er en stor oppgave som skal passe sammen med familie og jobb. Det viktige for meg nå er å bygge Alpin-Norge tilbake til der vi var, sier Evjen til VG.

Han var eneste kandidat til jobben, men ifølge VG ble det jobbet med å finne flere kandidater helt frem til i dagen før valget, uten resultat.

Les også

Denne alpintrenden plager Norge: – Det er uforklarlig

– Må få tilliten tilbake

Skipresident Erik Røste sier alpint har hatt en krevende periode, men at dette var et udramatisk ting.

– Nå gjelder det å få tilliten tilbake, og det var godt å se et samlet Alpin-Norge og et samlet ting som enstemmig stemte frem Ola og Dagfinn i dag, sier Røste.

Røste mener at komiteens viktigste oppgave er å få bedre rutiner knyttet til økonomikontroll. Skistyret er ikke fornøyd med økonomiresultatet fra forrige sesong.

Det har vært mange konflikter i alpinkomiteen den siste tiden, og flere ledere har trukket seg fra sine verv, i tillegg til sponsorsjefen. Økonomien i avdelingen har vært dårlig, og budsjettene røde.