Sandnes Ulf tilbake på vinnersporet

To kontringer, to sjanser, to straffespark, to ganger Pontus Engblom og så Ole Kristian Langås på overtid. Mer var det ikke, men nok for Sandnes Ulf til å få en sterkt etterlengtet tre-poenger.

NUMMER 15: Pontus Engblom scoret to mål fra straffemerket mot Nest-Sotra og er oppe i 15 mål i serien denne sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lettelsen og gleden lyste av Sandnes-spillerne da dommer Christian Moen blåste for full tid på Ågotnes Stadion på Sotra.

Etter fire nederlag på rad spiller det ikke all verdens rolle at vertene fra IL Nest Sotra hadde et gedigent overtak i så vel banespill som hjørnespark og sjanser.

Det spilte heller ikke noen rolle at ballen tidvis suste i aluminiumen bak Ingvar Jónsson i Sandnes-målet. Til slutt viste resultattavlen 2-3 på Sotra, og Sandnes Ulf er tilbake på vinnersporet.

Etterlengtet seier

Tre poeng etter fire tap er som balsam for tynnslitte nervetråder i Ulfhuset i Sandnes Idrettspark. Nå er kvalikplassen igjen rimelig trygg, og klarer laget sikre seg fire strake seire som det har tapt fire, er det ikke helt umulig å snuse på en av de to første plassene, men akkurat det er et stykke fram.

Trener Bengt Sæternes drillet en 4-3-2-1 formasjon med sine spillere under siste treningen lørdag middag på Sandnes stadion. Formålet var først og fremst å skape trygghet og unngå baklengsmål etter fire strake nederlag.

Sæternes oppnådde det han ønsket den første omgangen, men det ga heller ikke mange mulighet for de lyseblå fremover på banen.

Ingen sjanser

Gjennom hele omgang noterte vi ikke en eneste målsjanse, bare et par muligheter som kunne blitt noe mer. Sandnes Ulf ble veldig avventende, og de få gangene laget hadde gode kontringsmuligheter før pause, ødela nesten uten unntak en feilpasning eller et svakt mottak.

Unntaket var omtrent midtveis i omgangen da først Solomon Owello slo raskt og perfekt til toppscorer Pontus Engblom, men svensken er ikke hundre prosent skarp etter skadeoppholdet, og måtte nøye seg med corner.

Like etter la Sandnes Ulf et massivt press på hjemmelaget i to, tre minutter, men nytt hjørnespark var eneste resultat.

Faktisk hadde laget fem hjørnespark før pause, men ikke et eneste ett ble utfordrende for Nest Sotras forsvar og keeper Øystein Øvretveit.

Nest Sotra som kjemper desperat for å unngå nedrykk, fikk bevisst fra Sandnes Ulfs side ha ballen mye før pause, men heller ikke de kamuflasjekledde skapte scoringsmuligheter i fleng – med ett unntak:

Fem minutter før pause da den utlånte Mjøndalen-spissen Alagin Sosseh var millimeter fra å treffe et innlegg foran åpent Sandnes-mål.

Straffescoring

Mange mente Sandnes Ulf ville komme ut mer aggressivt og angripende etter pause. I stedet var det Nest Sotra som kjørte kampen og gjorde det noe voldsomt, men i motsetning til første omgang, gjennomførte Sandnes Ulf et par glimrende kontringer, og i det 57. minutt var straffesparket soleklart etter at Kent Håvard Eriksen ble dyttet i bakken.

Toppscorer Pontus Engblom var sikker fra straffemerket, og Sandnes Ulf skulle roet ned, spilt sikkert og dratt i land 1-0. I stedet presset Nest Sotra så hardt at det ble nytt kaos i de lyseblå sitt forsvar. Simen Næss fikk utligne med en flott heading i det 69. minutt.

Sikret seieren på overtid

Kampen som var dørgende kjedelig de første 45, fikk plutselig alt. Der Nest Sotra ikke klarte å sette sin mange sjanser, kontret Sandnes igjen. Innbytter Ole Kristian Langås ble tatt med bare ti minutter igjen, Engblom satte sitt 15. mål for sesongen.

Var det nok? Nei, igjen kom Nest Sotra med et voldsomt press, igjen fikk Næss utligne, og da laget fra Sotra var i ferd med å vinne kampen, kontret Sandnes for tredje gang. Denne gangen satte innbytter Ole Kristian Langås ballen i mål til 3-2. Uret viste 92 minutter.

Det holdt. Langås ble helten. Sandnes Ulf er tilbake på vinnersporet.

Og meget positivt: Anel Raskaj viste seg frem langt bedre enn tidligere i år. Solomon Owello likeså. Det bør bli bra mot Hønefoss kommende helg.

Publisert: