Huseklepp nærmer seg det hemmelige målet

Erik Huseklepp har et hemmelig mål om antall scoringer. Nå nærmer han seg.

Erik Huseklepp scoret to mot Hønefoss.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det finnes grader også av termen "hemmelig". Erik Huseklepps mål for sesongen er ikke akkurat top secret, mer av typen lett fortrolig. Og etter å ha laget to mål mot Hønefoss kan målsettingen knapt kalles det også...

Hør bare her (Huseklepp står så langt med syv scoringer i 1. divisjon):

— Har du satt deg en målsetting for hvor mange scoringer du skal lage?

— Njaeii, eller jaaaa. Jo. Jeg har alltid pleid å sette meg et sånt mål, og har pleid å lyktes bra med det. Men jeg liker ikke å si det.

- Snakker vi om tosifret?

— Jeg liker ikke å si antall, men jeg håper å score noen mål til. Da er jeg ikke så langt fra tosifret, så...

- Det er vel neppe ni mål du har satt deg som mål?

— He-he. Jeg er ikke så langt unna ti, og jeg håper på flere scoringer.

Les også

Fredrik Haugen: - Kanskje jeg må slutte å skyte med innsiden

Les også

Huseklepp slo tilbake med dobbel mot Skarsfjords menn

— Ikke i fjor, i hvert fall!

Huseklepp har det med heller ikke å skjule følelsene sine så godt. Etter gårsdagens kamp var han høyt oppe. Det gnistret i øyner og tenner og skuldrene ristet av latter. Lettelsen var åpenbar etter at Huseklepp ble vraket til forrige kamp mot Sogndal. Responsen han ga til trener Lars Arne Nilsen var formidabel. Først en scoring som oste av søreuropeisk arroganse da han bare rullet kulen i hjørnet bak Hønefoss-keeperen. Deretter en knallperle keeperen var borti, men ikke klarte å avverge.

— Endelig! To mål i en kamp. Og så synes jeg vi spiller bra

— Når laget du sist to mål i én kamp?

— Ikke i fjor, i hvert fall. Da scoret jeg knapt to mål! Jo! På Brann 2-kampen sist. Mot Varegg.

Han beskriver scoringene selv:

— På det første målet, var det bare å trille ballen ned i hjørnet. Av og til kjennes det som det er det enkleste i verden, av og til det vanskeligste. Det er morsomt, det der. Jeg har hatt slike sjanser før hvor jeg har holdt skuldrene høyt og klinket ballen langt over mål. På den andre scoringen, fikk jeg ballen av (Amadiya)Rennie, men den hoppet litt. Jeg bestemte meg for å klinke til. Da går ballen ofte inn. Det gjorde den.

- Småting

Lars Arne Nilsen er en trener med en klar spillestil. Treneren har hele tiden vært klar på at Huseklepp og Kristoffer Larsen er for glad i å føre ballen. Nilsen mener det sinker Branns spill. Etter 3-0-oppvisningen mot Hønefoss hadde han varmere ting å si om vingen.

— Han spilte en god kamp. Han har blitt bedre og bedre. Det var kampbildet for ham, og han scoret mål, og ja…

— Du sier han har blitt bedre og bedre, mener du at han har kommet mer inn i spillestilen din?

— Han skal få lov å føre ball og være Huseklepp, men det er en del situasjoner igjen hvor han kunne crosset ballen og kjørt på motsatt side. Og heller utfordret én mot én uten sikring, i stedet for å føre ballen innover i banen. Han har fortsatt småting å jobbe med, men han var god.

Brann var flere klasser bedre enn Hønefoss. Gjestene fra Ringerike har blitt årelatt gjennom overgangsvinduet og står tilbake med et lag det er vanskelig å se for seg i neste års 1. divisjonsavdeling. Dette var også Huseklepp inne på i intervjuet etter kampen.

— Det var forskjell på lagene, men det handler også om vår inngang til kampen. Vi gjorde det bra. Hønefoss slo Jerv i forrige kamp, så de er ikke helt ubrukelige, mener han.

Publisert: