- Dette hadde jeg ikke trodd i mine villeste og våteste drømmer

Brann-blogger Doddo kaller signeringen av Marcus Pedersen for perfekt.

Doddo er svært godt fornøyd med signeringen av Marcus Pedersen. Foto: �rjan Deisz

 • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Akkurat da vi trodde at Roald Bruun-Hanssen ikke hadde annet å komme med enn beinhard sosialrealisme, forvandlet han seg plutselig til en tryllekunster. Opp av hatten spratt Marcus Pedersen. Det er en storsignering. Selv ikke i mine villeste og våteste spissdrømmer, hadde jeg sett for meg at Brann skulle klare å hale i land en slik storfisk. Tvert imot, jeg så for meg ingenting. Det bekreftet også Bruun-Hanssen i går formiddag.

Spillertoget er gått og på stasjon står det ingen nye Brann-spillere.

Jubeldag

Men det gjorde det altså likevel. En ellers så grå og forblåst sensommerkveld ble til en jubeldag. Jeg fikk gåsehud da ryktene begynte å svirre. Kunne det virkelig være sant?

Les også

Sjekk hva Marcus Pedersen kostet Brann

Med Azar Karadas sin inntreden i Brann-forsvaret, med Erik Huseklepp tilbake på kant, og med Badji tilbake i form, har Brann sett ut som et ordentlig fotballag igjen. Da de etablerte viste vei, var det lett for spillere som Fredrik Haugen og Andreas Vindheim å følge etter. I fredagens kamp var Brann solide. Alle feilene fra i vår var rensket ut. Men det var én åpenbar mangel i laget. Brann hadde bare én angrepsspiller. Ved siden av Orlov sto det en midtbanespiller.I følge VGs sjansestatikk er det kun to lag som har skapt flere sjanser enn Brann, men ifølge statistikken som betyr noe, målstatistikken, er det tolv lag som har skåret flere mål enn Brann. Med tanke på Branns tabellplassering måtte det inn en ny angrepsspiller. Utenom Orlov er det sørgelig få på dette Brann-laget som vet hvor målet står.

Har spisskvalitetene

Marcus Pedersen har alle de spisskvalitetene som Brann trenger for å komme seg ut av nedrykksstriden. Først og fremst har han teft for mål. Hvis han bare omsetter noen av sjansene i nettsus, kommer Brann til å klatre ganske kjapt på tabellen. Han er også, i likhet med Azar Karadas, en kriger, en sterk duellspiller som kjemper om hver eneste ball. Dessuten har mannen fart, og han beveger seg i rom der vi knapt har sett en Brann-spiller tidligere i år.

Marcus Pedersen har valgt rett klubb. Han kunne gått til lille Molde, han valgte store Brann. Brann Stadion og Marcus Pedersen er en perfekt match. Publikum kommer til å elske hans oppofrende stil, og Marcus Pedersen kommer til å elske Store stå.

Er det ingenting negativt å si om Pedersen? Selvfølgelig blir man litt skeptisk til en spiller som i en alder av 24 har vært innom et betydelig antall klubber, men kanskje har han litt for ofte siktet litt for høyt? Vi skal heller ikke glemme at han har vært mye plaget av skader.

Jeg husker også med gru utropene og de obskøne bevegelsene han gjorde mot Stabæk-fansen i 2012, men jeg føler meg trygg på at Erlend Hanstveit legger en faderlig hånd rundt ham og oppdrar ham i sitt bilde.

Det er bare å ønske hedmarkingen velkommen til Bergen.

Har du tro på Marcus Pedersen?

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Sarpsborg 08143561119-814
13Mjøndalen IF132651515012
14Tromsø132471224-1210
15Stabæk132381628-129
16Brann141491327-147
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Eliteserien
 4. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Se Ballspark: Pedersen scoret to mål mot Fana

Fana skremte Brann. Slik var kampen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Tyven stakk av med de dyreste: – Han visste åpenbart hva han skulle ta

 2. Mann siktet for drapsforsøk i Fana

 3. Italiensk turgåer gikk seg fast i fjellet

 4. For tre år siden var hun for syk til å gå på skolen. Nå er hun et av Norges største sykkeltalenter.

 5. Det enda i fiasko for den første trans­kvinna i OL. – Heilt urimeleg, meiner lokal kollega.

 6. Brann stilte med tre nye. Slik opplevde de debuten.