Åsane til fjerde runde for første gang

Åsane brøt tapsrekken og skrev klubbhistorie.

AVGJORDE: Magnus Nyborg sikret avansementet for Åsane med sin 2-0-scoring. Her fra første runde mot Øystese. ARKIVFOTO: Ørjan Deisz
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Åsane hadde en fæl maimåned med bare ett poeng på seks seriekamper. Onsdag slo Kjetil Knutsens menn tilbake med en sterk 2-0-seier i cupen borte mot Ranheim. Det betyr at klubben fra nordre bydel er klar for fjerde runde for første gang i historien.

  • Det er alltid gøy å skrive historie, og mentalt er det klart at denne seieren betyr mye. Det var viktig å snu en trend. Nå får vi energi inn mot hjemmekampen mot Brann på søndag, sier trener Knutsen.
Les også

Mai-marerittet fortsatte for Åsane

Lorentzen tilbake

Ranheim begynte best, men utnyttet ikke sine store sjanser i starten. I stedet var det Håkon Lorentzen som scoret etter 24 minutter. 17-åringen som er på utlån fra Brann, lurte på bakerste stolpe på et frispark.

  • Ikke det vanskeligste målet jeg har scoret. Jeg fikk stå helt alene og kunne sette ballen i nærmeste hjørne, sier Lorentzen, som var tilbake i startelleveren etter å ha blitt vraket i seriekampen mot Bærum i helgen.
  • Sånn er det når jeg ikke har scoret på en stund, og ikke levert det jeg kan. Konkurransen om plassene er tøff i Åsane, sier Lorentzen.

Han medgir at det har vært noen tunge uker i det siste.

  • Stemningen blir alltid dårlig når man taper fem kamper på rad. Det verste vi vet er å tape, men vi har alltid hatt troen på det vi driver med. I denne kampen viste vi styrke ved å vinne på en litt dårlig dag. Vi spilte bedre mot Bærum enn her, mener Lorentzen.

Nyborg doblet

Lenge så hans scoring ut til å bli kampens eneste, men fire minutter før slutt la Magnus Nyborg på til 2-0 etter å ha snappet opp en svak Ranheim-pasning.

  • Vi gjorde noen justeringer i pausen, og jeg følte at vi hadde brukbar kontroll i annen omgang. Jeg er veldig glad for at vi slapp ekstraomganger, for 30 minutter til hadde hatt mye å si inn mot Brann-kampen, sier Knutsen, som gjerne ser at Brann må gjennom 120 minutter mot Bryne på Jæren torsdag.

Neste cuprunde spilles 24.-25. juni.

  • Serien er nummer én for oss, men cupen må vi bruke som god energi, fastslår treneren.

Vi fulgte hele cuprunden

Publisert