Åsane til fjerde runde for første gang

Åsane brøt tapsrekken og skrev klubbhistorie.

AVGJORDE: Magnus Nyborg sikret avansementet for Åsane med sin 2-0-scoring. Her fra første runde mot Øystese. ARKIVFOTO: Ørjan Deisz
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Åsane hadde en fæl maimåned med bare ett poeng på seks seriekamper. Onsdag slo Kjetil Knutsens menn tilbake med en sterk 2-0-seier i cupen borte mot Ranheim. Det betyr at klubben fra nordre bydel er klar for fjerde runde for første gang i historien.

  • Det er alltid gøy å skrive historie, og mentalt er det klart at denne seieren betyr mye. Det var viktig å snu en trend. Nå får vi energi inn mot hjemmekampen mot Brann på søndag, sier trener Knutsen.
Les også

Mai-marerittet fortsatte for Åsane

Lorentzen tilbake

Ranheim begynte best, men utnyttet ikke sine store sjanser i starten. I stedet var det Håkon Lorentzen som scoret etter 24 minutter. 17-åringen som er på utlån fra Brann, lurte på bakerste stolpe på et frispark.

  • Ikke det vanskeligste målet jeg har scoret. Jeg fikk stå helt alene og kunne sette ballen i nærmeste hjørne, sier Lorentzen, som var tilbake i startelleveren etter å ha blitt vraket i seriekampen mot Bærum i helgen.
  • Sånn er det når jeg ikke har scoret på en stund, og ikke levert det jeg kan. Konkurransen om plassene er tøff i Åsane, sier Lorentzen.

Han medgir at det har vært noen tunge uker i det siste.

  • Stemningen blir alltid dårlig når man taper fem kamper på rad. Det verste vi vet er å tape, men vi har alltid hatt troen på det vi driver med. I denne kampen viste vi styrke ved å vinne på en litt dårlig dag. Vi spilte bedre mot Bærum enn her, mener Lorentzen.

Nyborg doblet

Lenge så hans scoring ut til å bli kampens eneste, men fire minutter før slutt la Magnus Nyborg på til 2-0 etter å ha snappet opp en svak Ranheim-pasning.

  • Vi gjorde noen justeringer i pausen, og jeg følte at vi hadde brukbar kontroll i annen omgang. Jeg er veldig glad for at vi slapp ekstraomganger, for 30 minutter til hadde hatt mye å si inn mot Brann-kampen, sier Knutsen, som gjerne ser at Brann må gjennom 120 minutter mot Bryne på Jæren torsdag.

Neste cuprunde spilles 24.-25. juni.

  • Serien er nummer én for oss, men cupen må vi bruke som god energi, fastslår treneren.

Vi fulgte hele cuprunden

Publisert: