Nest-Sotra følte seg snytt for poeng

— Man får ingenting av verden, og spesielt ikke av dommeren, sier John Olav Norheim.

DEPPET: John Olav Norheim (i grønt) hang med hodet etter da Ranheim-spillerne omfavnet kaptein Are Tronseth etter matchvinner-scoringen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotra – Ranheim 1-2

ÅGOTNES (bt.no): Sørlendingen sitter groggy på et bord i Ågotnes idrettshall og uttrykker sin frustrasjon. I over en halvtime spilte han med brukket nese, uten at det var det som plaget ham mest.

Da dommeren i annen omgang dømte corneren som skulle bli helt matchavgjørende, var Ranheims spillere allerede på vei tilbake i forsvar. Ballen hadde vært ute i forkant av situasjonen, og samtlige på banen forventet at Øystein Øvretveit uforstyrret skulle sparke ballen ut fra femmeteren – utenom dommeren.

Og da gikk det som det måtte gå. Ranheim-kaptein Are Tronseth stusset ballen via hodet til Nest-kaptein Max Bjørsvik og i mål. Ranheim gikk igjen opp i ledelsen, og beholdt den kampen ut.

— Typisk

— Jeg skjønner ikke at det er mulig. Den må jo ha vært ute. Det er en horribel avgjørelse, sier midtstopper John Olav Norheim, og legger til:

— Det er typisk for lag i motgang. Man får ingenting av verden, og spesielt ikke av dommeren.

Da han utliknet Ranheims tidlige ledelse, som Petter Martinsen hadde gitt dem med et selvmål, så alt så lyst ut for Nest-Sotra.

De styrte kampen mot 1. divisjons formlag, skapte flere gode målsjanser og var nær ved å snu det.

Så skjedde situasjonen som tilsynelatende slo luften ut av dem.

— Det er tredje gang på kort tid at vi føler at dommeren er direkte involvert i at vi ikke vinner, sier trener Steffen Landro med oppgitthet i blikket.

Marginer

For det var bare en sånn kveld for Nest-Sotra. De slapp til to sjanser, og begge ledet til mål. At det var grønnkledde spillere som var sist på ballen ved begge anledninger, hjalp ikke nevneverdig.

— Fotball er marginer og i denne kampen gikk de mot oss, sier Petter Martinsen, som var uheldig da han satte inn Ranheims første scoring.

— Jeg forsøkte å klarere til corner, men den traff en tue og jeg satte den i eget mål, forklarer han.

— Men sånn er fotballen. Vi må bare ikke la dette vippe oss av pinnen.

For Ranheim er ikke det eneste laget som har hatt flyt i det siste. Nest-Sotra kom inn til oppgjøret med to strake seiere og stø kurs på trygg grunn.

Derfor var tapet enklere å takle enn det ville vært i vår. Etter en fryktelig vårsesong har Nest-Sotra nemlig fått tilbake troen på at de kan slå hvem som helst.

- Bor mer i oss

Noe som for så vidt også syntes periodevis mot Ranheim.

— Vi hadde en grusom start på sesongen, men nå begynner vi å se ut slik vi skal igjen. Da mener jeg at vi er blant de beste lagene i divisjonen, sier Martinsen.

Treneren hans er enig. Selv om han karakteriserte tapet som ufortjent, mener han at de er bedre enn de fikk vist mot trønderne.

— Det bor mer i oss enn dette. Vi burde vært enda hvassere, spesielt foran mål, sier Landro, og legger til:

— Vi må komme oss opp ennå et hakk nå i innspurten, for dommeren kan vi ikke regne med å få noe hjelp fra. Da hadde vi hatt syv-åtte poeng mer. Vi må gjøre det selv.

Om ikke dommeren er til stor hjelp, fikk de i alle fall nødvendig bistand fra divisjonens topplag. Av alle lagene i bunnstriden var det nemlig kun Fredrikstad som vant sin kamp. Dermed er det fortsatt bare to poeng opp til sikker plass for Nest.

Publisert: