Branns billettautomater viste 5671 tilskuere mot VIF

Men klubben avviser at tallet er reelt.

KOMMER MED TALLENE: Brann og salgssjef Dag Frode Algerøy vil komme med reelle tilskuertall i kvartalsrapporten de slipper om kort tid.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det var glissent på Brann Stadion søndag. Offisielt var tilskuertallet mot Vålerenga 9180, basert på antall solgte billetter.

Reelt var det færre mennesker innenfor portene. Mye færre.

På Branns egne billettautomater, sto tallet 5671. Det tallet er for lavt, forklarer Branns salgssjef Dag Frode Algerøy.

— De automatene teller bare «rene» innslipp, alle det ikke er noe feil med. Hvis du for eksempel skanner billetten feil eller går i feil inngang, men blir sluppet inn av en vakt, telles du ikke av automaten, sier Algerøy.

- Flere inne

Han understreker med all mulig tydelighet:

— Det er flere mennesker inne på Stadion enn det står på disse automatene. Mange blir av ulike årsaker avvist, men sluppet inn manuelt, og disse havner på andre lister enn automatens.

— Hvor stort er avviket fra automatene til det reelle tallet?

AUTOMATEN: Disse billettautomatene har et telleverk, men bare "rene innslipp" blir registrert.

Her gir Algerøy uttrykk for at han verken kan eller vil svare nøyaktig. BT stiller derfor spørsmålet på nytt, med et konkret tall.— Viser automaten mer enn 500 mennesker for lite?

— Ja.

— Mer enn 1000?

— Nå blir dette litt som i «tenk på et tall-leken». Vi kommer snart med en kvartalsrapport, og i den skal vi komme med de reelle tilskuertallene, så godt det lar seg gjøre.

Gap på 40 prosent

Da BT i forrige sesong gjorde en manuell telling av publikum etter hjemmekampen mot Haugesund, var det rundt 40 prosent forskjell på det offisielle og det reelle tilskuertallet.

Flere eliteserieklubber innrømmet at gapet kunne være så stort.

— På de kampene publikum oppfatter som minst uinteressante kan det være slik, sa Anita Alexandersen, arrangementsansvarlig i Vålerenga.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering