Slik blir Brann-laget mot Sogndal

Lars Arne Nilsen: — Det er konkurranse på to plasser.

Lars Arne Nilsen vil ikke røpe hvilket lag han stiller med mot Sogndal, men sier at det er kun to plasser det er konkurranse på. (Arkivfoto)
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Rikard Norling elsket å eksperimentere og omskolere spillere for å teste ut nye varianter. Lars Arne Nilsen virker å være mer konservativ i sine laguttak, og understreker at han ikke har rare valgmulighetene på flere av posisjonene.

— Hvor er det konkurranse før Sogndal-kampen?

— Det er ikke på backplassene. Ikke på midten, heller. Stallen er ubalansert, det er bra med stoppere og spisser. Så har vi lite backer og kantspillere. Vi må bruke en midtstopper som anker på midten. Mangler vi en back, må vi bruke en stopper der også. Vi får tfordringer hvis vi får karentener og skader.

Jakob Orlov er skadet, og spares kanskje til sommerferien er slutt. Piotr Leciejewski brakk fingeren for et par uker siden, og er ikke restituert. Også Alex Horwath har slitt med en skade - amerikaneren har hatt nakkesmerter - men treneren antar at han blir klar til Sogndal-kampen. Det største spørsmålstegnet er om Kristoffer Barmens nakkeproblemer er borte.

— Det er et stort spørsmålstegn ved Barmen, men vi skal teste ham frem mot kampen. Ellers er Erlend Hanstveit tilbake, han er aktuell for en plass på benken, i hvert fall.

Les også

Spillerne avviser ukultur i Brann

Ingen overraskelser

Alle skadene, samt fredagens trening, gir svært klare indikasjoner på hvilket lag Nilsen vil mønstre mot Sogndal. Det er fritt for sensasjoner, og Nilsen tror heller ikke Sogndal kan overraske ham.

— Jeg er bra forberedt på Sogndal, de har jeg sett i mange kamper. Jeg tror jeg vet hva de kommer med. De er godt organisert, de er vanskelig å bryte ned. De har fart på topp, fysikk og er gode på dødball. Vi ser for oss at de kommer med det de har kommet med i det siste, da blir det overganger og dødballer vi må demme opp for, sier Nilsen

Det eneste usikkerhetsmomentet foran søndagens kamp, er om det blir Jonas Grønner eller Fredrik Pallesen Knudsen som skal spille i tospann med Vadim Demidov i midtforsvaret.

Men Nilsens oppstilling blir trolig denne (4-3-3): Kenneth Udjus - Amin Nouri, Vadim Demidov, Jonas Grønner, Erdin Demir - Kasper Skaanes, Bismar Acosta, Fredrik Haugen - Erik Huseklepp, Marcus Pedersen, Kristoffer Larsen.

Publisert