Preget lillebror på revansjejakt

<p>Sterkt preget besøkte han broren John Arne på sjukehuset i går. I dag håper en svært revansjesugen Bjørn Helge Riise på tillit fra start mot Portugal.</p>

Landslagstrening 06.09.2010Bjørn Helge Riise ønsket ikke å snakke med pressen etter JARs hjernerystelse
riise og riise
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Dersom ålesunderen får Egil «Drillo» Olsens tillit i kveld, vil det ha vært etter en meget spesiell oppladning: Fredag gikk han rasende av banen etter å ha spilt en dårlig kamp borte mot Island.

I helga var fokuset at han drømte om revansje mot Portugal. Og i går ble han vitne til at storebror John Arne ble liggende bevisstløs i flere minutter på Ullevaal-gresset etter en duell med Espen Ruud.

Det var en opplevelse som satte en skikkelig støkk i Bjørn Helge. Mens de øvrige landslagsspillerne møtte pressen for å snakke om hendelsen, fikk en sterk preget Bjørn Helge fritak for å besøke storebror på sjukehuset.

– Jeg ønsker ikke å si noe om dette, sa 27-åringen høflig til Sunnmørsposten før han satte seg i taxien i retning mot storebroren.

Med seg dit tok han en Hessa-drakt, som moderklubben har bedt om en signatur på. Dermed gjorde han sitt for å følge opp avtalen med Sunnmørsposten fra dagen i forvegen.

Revansjesugen

I den forbindelse fortalte Riise om den personlige skuffelsen på Island, om den manglende spilletiden i England og om framtiden på landslaget.

Først og fremst var fokuset rettet mot kveldens kveldens kamp mot Portugal. Svært revansjesugen håper Bjørn Helge på sjefens tillit.

– Det er ikke ofte jeg spiller så dårlig som jeg gjorde mot Island, og det tror jeg også Drillo vet. Jeg håper å få bevise det mot Portugal , sier han.

Enkelte spekulerte i om også Bjørn Helge Riise ville stå over kveldens kamp mot Portugal på grunn av brorens skade.

– Jeg har ikke fått noen beskjed om det. Det ville i så fall vært trist, men det får vi ta som det kommer, svarte landslagssjef Drillo i går.

Han ønsket naturlig nok ikke å avsløre om Bjørn Helge er tiltenkt en plass i startoppstillingen i kveld.

– Jeg har bestemt meg for 4-5-1, men noe mer enn det får dere ikke vite , meldte landslagssjefen mandag.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO Her fraktes Riise bort - se video!

Mobilvideo: Her fraktes Riise til sykehus

Tung start i England

Det er ikke bare brorens skade som gjør Bjørn Helge Riise lei om dagen. Selv om han nekter å grave seg ned og klage, innrømmer han at situasjonen i Fulham ikke har blitt helt som han håpet på etter at Mark Hughes overtok som manager.

– Alle fotballspillere vil selvsagt spille kamper. Han tok over som manager bare ei uke før seriestart, og da er det forståelig at han ikke ønsker å forandre så mye. Men han har sagt at alle skal få sjansen til å vise seg fram, så da gjelder det bare å stå på og jobbe hardt framover , sier Riise.

Overgangsvinduet er allerede lukket, og dermed er Riise innstilt på at de neste månedene blir veldig viktige for ham.

– Det er bare en ting som gjelder — og det er å stå på og jobbe så hardt jeg kan slik at jeg til slutt fortjener mer spilletid, mener Riise.

Han har rådført seg med spillere som Morten Gamst Pedersen og storebror John Arne i jakten på mer spilletid.

I god form

Selv om han ikke har spilt et eneste minutt med Premier League-fotball i år, tror han ikke dårlig form er årsaken til den dårlige kampen på Island.

– Formen er god. Det er vel heller at jeg var litt overtent, tror Bjørn Helge. Han er forberedt på at Norge får det tøft mot Portugal i kveld.

– Det blir en tøff kamp. Portugal er et meget godt lag. Det skal bli artig, var Riises klare beskjed mandag.

VIDEO: Carew: - Det så dramatisk ut

Carew: — Det så veldig dramatisk ut

Publisert: